Nationala

Gheorghe Hagi, discurs-manifest după ce România a retrogradat în Liga C a Ligii Națiunilor: „Nu v-am zis că o să cădem în groapă?”

Gheorghe Hagi. FOTO: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 01 October 2022

Gheorghe Hagi (57 de ani), antrenorul celor de la Farul Constanța, a declarat pentru Orange Sport că a avertizat că fotbalul românesc va ajunge din ce în ce mai rău. 

„Regele” a mai spus că în ultimii doi ani a cerut de mai multe ori să fie făcută o reconstrucție la echipa națională, retrogradată recent în Liga C din Liga Națiunilor, acolo unde va întâlni naționale precum Luxemburg, Insulele Feroe, Kosovo, Azerbaidjan sau Bulgaria. 

Gheorghe Hagi: „Și de data asta am văzut lucrurile destul de bine”

Gheorghe Hagi l-a „înțepat” pe Mihai Stoichiță, directorul tehnic din cadrul FRF, care nu ar fi fost de acord cu ceea ce ar fi declarat acesta în legătură cu reconstrucția naționalei:

„Cred eu că suntem cu toţii lămuriţi în momentul de faţa că e o perioadă foarte grea în care am ajuns, cum am spus. 

Şi de data asta am văzut lucurile destul de bine, în ultimii doi ani tot v-am spus că e nevoie de o construcţie serioasă, foarte bună, cu toate că directorul tehnic de la naţională (n.r. - Mihai Stoichiţă) n-a fost de acord, dar am dreptate. Şi-a dat seama că am dreptate.

Trebuie să producem rezultate şi, ca să produci rezultate, trebuie să construieşti o echipă puternică la nivel european şi mondial, aşa cum am fost şi noi”, a spus Gică Hagi.

Gheorghe Hagi: „Nu v-am zis că o să cădem în groapă?”

Liderul „Generației de Aur” a mai precizat că a prezis de mult timp că fotbalul de la noi din țară va ajunge astfel: „Eu nu mă aşteptam, eu v-am zis... nu v-am zis că o să cădem în groapă? Luaţi-le din urmă şi o să vedeţi declaraţiile mele. 

Dacă am căzut în Liga a 3-a? Scuzaţi-mă, e un moment în care trebuie să ne trezim. Pentru mine e dureros. Nu pentru mine, pentru toţi iubitorii fotbalului din România, dar e o realitate şi trebuie să avem puterea să găsim cauza şi să mergem înainte, să căutăm succesul. 

N-avem altă variantă... de a căuta succesul, să devii cel mai bun, nu există alta...”, a completat Hagi.

România a terminat pe ultima poziție în grupa din Liga Națiunilor

Echipa națională, cu antrenorul Edi Iordănescu la cârmă, a terminat pe poziția a patra grupa de Liga Națiunilor, din care au mai făcut parte Bosnia și Herțegovina, Finlanda și Muntenegru. 

„Tricolorii” au acumulat numai 7 puncte din 18 posibile, având și un golaveraj negativ: 6 goluri marcate și 8 goluri încasate. Astfel, prima reprezentativă a retrogradat în Liga C din Nations League. 

Cu toate acestea, conducerea Federației Române de Fotbal a decis să continue colaborarea cu Edi Iordănescu, FRF anunțând într-un comunicat postat pe site-ul oficial că Edward Iordănescu este propunerea Comisiei Tehnice pentru preliminariile Campionatului European din 2024, din Germania.

VIDEO. Răzvan Burleanu, despre rezultatele echipei naționale din ultima vreme: „A fost o dezamăgire mare pentru toată lumea. Edi are însă tot suportul”

>

Citește și alte articole despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.