Liga 1

Farul a învins-o pe UTA în 10 oameni și rămâne lider în SuperLigă » Clasamentul ACUM

Denis Alibec a deschis scorul în Farul - UTA / FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 02 October 2022

Farul Constanța a învins-o pe UTA, scor 2-0, și continuă să conducă ierarhia Superligii. Echipa lui Hagi a jucat în inferioritate numerică din minutul 53 și a închis meciul în ultimul minut. A primit destul de ușor un penalty și a avut noroc că oaspeții au irosit o altă lovitură de pedeapsă, la 1-0. La meci au asistat 2.843 de oameni. 

Ciuruită de absențe, cu Nedelcu, Torje și Benzar accidentați, iar Pitu răcit, Farul a început meciul contra celor de la UTA cu gândul de a-și conserva prima poziție.

Farul, victorie cu peripeții contra celor de la UTA

Și, din start, băieții lui Hagi, cu pressing sus, agresiv, în jumătatea adversă, au deschis ostilitățile. Louis Munteanu a dat primul semn, „cap” pe lângă poartă, apoi Alibec, servit de bramburitul Otele, a ratat și el ținta.

Tot Denis Alibec a și deschis scorul. În minutul 17 a profitat de o mână pusă neglijent de Batha și a obținut o lovitură de la 11 metri. Tot el a transformat-o, deși „Regele” îl ceruse pe Larie, și a aprins partida.

UTA nu mai avea nimic de pierdut, a ieșit la atac, dar Otele sau Postolachi n-au punctat decât la capitolul ocazii. Pe poartă, nimic. În prima repriză s-a jucat repede, de multe ori fără construcție, cu multe greșeli. Ritm, dar lipsă de orientare, de clarviziune, de coordonare între ultima pasă și atacanți, puține situații de poartă.

Partea secundă a început abrupt. Corinus a comis un fault în postură de ultim apărător, VAR a analizat faza și a păstrat decizia lui Mladinovici, cartonaș roșu. Postolachi a irosit însă penalty-ul, o execuție superficială, mult peste poartă.

Farul a rezistat și a dat lovitură în minutul 90. Nu pe contraatac, ci pe o gafă a portarului Iacob. Acesta a respins în față un șut de la peste 25 de metri, iar Casap a fost pe fază și a înscris.

Farul, lider solitar în Liga 1

Farul ajunge la 27 de puncte, cu trei victorii consecutive, și conduce clasamentul Ligii 1. UTA pierde al doilea meci la rând, și rămâne pe 9, cu 15 puncte.

FINAL » Farul Constanța - UTA Arad 2-0

Farul Constanța - UTA Arad, echipe de start:

Farul: Aioani - Sîrbu, Larie, Corinus, Kiki - Artean, T. Băluță, Grameni - K. Doucoure, Alibec, L. Munteanu 
Rezerve: Buzbuchi - Mboko, Borza, Casap, Sali, R. Moldoveanu, V. Morar, Andronache, L. Banu 
Antrenor: Gică Hagi 

UTA: P. Iaob - Vukcevic, Benga, Chindriș, Dobrescu - P. Anton, Șteau, Batha - Jobello, Postolachi, Otele 
Rezerve: Balauru - Erico, Isac, Ubbink, Stahl, Negoescu, Keșeru, Ademi, Abeid 
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Complex Sportiv Academia Hagi  (Ovidiu)
Arbitru: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti) / A1: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava), A2: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea) / Arbitru VAR: Barbu Marian (Făgăraş), Arbitru AVAR: Vornicu Adrian (Iaşi)

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.