Campionate

Tragedie la un derby din Indonezia! 125 de persoane au murit după ce fanii au intrat pe teren

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 02 octombrie 2022

Derby-ul dintre Arema și Persebaya, terminat 2-3, a avut urmări teribile. La finalul meciului din Indonezia, peste 170 de persoane, printre care copii și femei, au murit în urma incidentelor.

UPDATE 15:07 | Numărul morților, revizuit în jos de autorități

După ce au anunțat că numărul morților este de 174, autoritățile din Indonezia au revizuit în jos estimarea, la 125. Eroarea s-ar fi produs din cauza numărării duble a cadavrelor, notează AFP. 

UPDATE 09:50 » Crește numărul morților

Associated Press, care citează presa din Indonezia, anunță că numărul morților a ajuns la 174, în timp ce în spital se află peste 100 de persoane.

Tragedie în Indonezia

După fluierul de final al partidei, fanii celor de la Arema au intrat pe teren, iar totul a degenerat într-o bătaie generală cu forțele de ordine, care au folosit gaz lacrimogen. Busculada creată a avut urmări tragice.

După intervenția Poliției, fanii s-au grăbit să sară gardurile pentru a ieși când mai repede de pe teren, însă mulți dintre ei au sfârșit tragic.

Peste 120 de morți la un meci de fotbal din Indonezia

Autoritățile din Indonezia au prezentat informații terifiante după ce i-au calmat pe fani, precizând că pe stadion au fost prezenți mai mulți spectatori decât capacitatea arenei.

Până în acest moment, 127 de persoane au murit, iar autoritățile se așteaptă ca numărul să crească în orele următoare, mai ales că starea altor 180 de victime se deteriorează rapid , după ce au ajuns în stare gravă la spital, anunță The Guardian. În total, peste 300 de persoane au ajuns la spitalele din zona, având nevoie de îngrijiri medicale. 

„În timpul incidentelor, 127 de persoane au murit, printre care și doi polițiști. Dintre aceștia, 34 au murit în stadion, iar restul la spital”, a spus șeful Poliției din provincia East Java.

Joko Widodo, președintele țării, a decis ca niciun meci să nu se mai joace până la terminarea anchetei.

După 11 etape, Arema și Persebaya sunt vecine în clasament. Arema este pe 9, cu 13 puncte, iar Persebaya este pe 10, cu un punct în minus.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.