Liga 1

„Șampania” din jocul Craiovei a fost mai degrabă un „sifon” » Cifrele InStat nu îi dau dreptate lui Rădoi!

CS Universitatea Craiova, Foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  Sunday, 02 October 2022

Conducerea Universității Craiova și suporterii așteaptă fotbal-șampanie, echipa lui Mirel Rădoi (41 de ani) le servește cel mult un sifon. Cifrele InStat sunt incontestabile.

Rădoi afirma vineri seară, la finalul meciului cu Voluntari (1-1), că rezultatul „este mincinos”

Antrenorul Universității Craiova era convins că echipa sa „merita victoria”, „numeroasele ocazii irosite” fiind argumentul său principal: „Chiar acum, în timp ce discutăm, îmi vin în minte multe ocazii de a marca. Îmi vine greu să cred că am avut 17-18 ocazii de a marca și nu am reușit”.

 Mirel Rădoi, contrazis și de satistici 

Fostul internațional Basarab Panduru, secund al alb-albaștrilor în mandatul lui Laurențiu Reghecampf, l-a sancționat imediat: „Din cale afară de mari, 17-18 ocazii... Care au fost alea?! El zice că îi vin ocazii monumentale în cap, dar de fapt au fost doar două”. 

InStat, la rându-i, n-a contabilizat în dreptul juveților decât 5, per total. Create de căpitanul Bancu, două, Roguljic, Andrei Ivan și Hanca, dintre care patru au fost irosite de Papp, Roguljic, Alex Crețu (bară) și Markovic, iar una, lovitura de la 11 metri obținută de el însuși, transformată de Ivan. 

Bancu excelează la Universitatea Craiova

 „Șampania” din jocul Științei, aia la care visează conducătorii clubului și mai ales suporterii, a fost mai degrabă un sifon. 

81 de driblinguria inițiat Bancu în acest sezon, în 14 meciuri. I-au reușit 70 la sută. E primul de la Universitatea

Aspect ilustrat și de un alt parametru care face de regulă deliciul publicului: driblingul. Pe cele mai multe le-a inițiat căpitanul Nicușor Bancu, nouă, reușindu-i 78 la sută. Adică, șapte. 

Îl urmează Roguljic, cu șase (67 la sută reușite) și Vătăjelu, cu cinci (80 la sută reușite). Restul coechipierilor n-au avut curaj să încerce asemenea „artificii” tehnice decât foarte rar. Până la trei tentative. Iar Mitrea, Mateiu și Screciu nici măcar nu au încercat!

14 ocaziia avut Andrei Ivan în 2022/2023, în 16 partide. În medie 0,87 pe meci. Numărul unu la Craiova. A înscris și cele mai multe goluri (6)

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.