Altele

Mihai Covaliu despre Florin Zalomir, campionul care s-ar fi sinucis: „Nu aveai ce să-i reproșezi ca sportiv, era tot timpul cel mai bun, corect, un coleg de echipă"

Articol de Luminița Paul  —  luni, 03 octombrie 2022

Președintele COSR, Mihai Covaliu, a fost coleg de echipă cu Florin Zalomir, apoi i-a devenit antrenor, reușind împreună multe performanțe marcante ale scrimei românești, între care titlul mondial pe echipe din 2009 și argintul olimpic de la Londra 2012.

Mihai Covaliu despre Florin Zalomir: „Nu aveai ce să-i reproșezi ca sportiv"

„Am aflat în dimineața asta, nu sunt în București, sunt la Timișoara, am avut un eveniment. Sunt șocat, nu e altceva de spus, e greu de înțeles, nu-ți vine să crezi când auzi așa ceva, nu-mi găsesc cuvintele, era un coleg, prieten...”, a spus Covaliu pentru Gazetă.

„Nu aveai ce să-i reproșezi ca sportiv, era tot timpul cel mai bun, corect, un coleg de echipă”, l-a descris el, abia găsindu-și cuvintele, pe Florin Zalomir. „Am trăit momente bune, am avut o relație frumoasă, normală, am realizat multe lucruri împreună, iar vestea aceasta este ceva care... nu știu de ce, nu știu pentru ce...”, a adăugat el, vizibil afectat.

Câteva amintiri cu Florin Zalomir

Și-a amintit după aceea câteva dintre acele episoade fericite pe care le-au împărtășit. 

„Când am cucerit titlul mondial la echipe în 2009 în Antalya am venit de la sală și împreună ne-am aruncat în piscină, ei cu medaliile la gât și au spus în glumă: Uite, am găsit medaliile astea în piscină. Apoi momentul 2012, când practic el a dat acea tușă decisivă cu care România a ajuns în finală la Jocurile Olimpice, contra Rusiei”, au fost primele amintiri care au venit repede în memorie.

„A fost investit cu încredere și s-a achitat foarte bine de acea sarcină. Un sportiv care nu s-a dat niciodată la o parte de la muncă, era ordonat tot timpul, exigent, în primul și în primul rând cu el, conștient de faptul că face parte dintr-o echipă, că este important atât el ca individ, cât și în postură de coleg, de coechipier. Un sportiv de excepție, una peste alta, cu medalii la Campionate Mondiale, Europene, la Jocuri Olimpice, a ajuns să facă mare performanță. Așa ar trebui să-l ținem minte”, a mai spus Covaliu.

„Sunt momente inexplicabile, nu poți să le prevezi, el era puternic fizic, a demonstrat că și mintal era la fel, de aceea nu-mi explic de ce a ajuns aici. Știm cu toții că fiecare din punct de vedere personal trece, trecem, prin momente dificile, dar cred că faptul că a întrerupt legătura cu scrima probabil a însemnat mult și a lăsat un gol”, a încheiat președintele COSR.

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.