Campionate

Ce face Liverpool? Și Jurgen Klopp e uimit de cădere: „Jocul nostru a fost oribil de privit”. Ce spune de plecare

Jurgen Klopp, antrenorul de la Liverpool, foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 03 octombrie 2022

Liverpool suferă, pe locul 9 în Premier League, cu 11 puncte pierdute, mai multe decât cele câștigate în primele șapte etape. „Echipa e letargică, obosită”, a atras atenția Alan Shearer.

Liverpool e de nerecunoscut. Nu mai e echipa turbo care ne-a obișnuit în ultimii ani. Presing, contrapresing, nimic. Apărarea, prea fragilă. Mijlocul, neinspirat. Atacul, fără sclipire. 

Jurgen Klopp: „Toți era aproape să sufere un stop cardiac" 

Nimeni nu pare să mai funcționeze la parametri maximi. Creația lui Jurgen Klopp, atât de performantă în trecut, suferă teribil.

  • Premier League: locul 9, cu numai 10 puncte după patru egaluri și o înfrângere în șapte etape, confirmă căderea roșie. A pierdut mai multe puncte decât cele câștigate. Acel 9-0 cu Bournemouth ajută doar salveze golaverajul. În celelalte șase runde, ar fi fost egal, 9-9! 
  • Champions League: un eșec cum rareori vezi, 1-4 cu Napoli, 0-4 în 47 de minute, și o victorie în ultima clipă, 2-1 cu Ajax.

După 3-3 cu Brighton, 0-2 în minutul 17, însuși Jurgen Klopp era siderat. 

„Jocul nostru a fost oribil de privit. Poziționați greșit, nu aveam profunzime și nu presam avansat. Eram mereu surprinși, mereu departe de locul potrivit, și adversarii se puteau infiltra între liniile noastre", a analizat managerul, observând amar că "mi-am amintit un pic de de prima parte a carierei mele la Liverpool. Când aveam un singur gol avantaj, toți era aproape să sufere un stop cardiac”.

Alan Shearer: „Și Van Dijk și Salah să-și asume responsabilitatea”

În studioul BBC, la Match of the Day, Alan Shearer arăta exact de ce suferă Liverpool. Și nu era totul din cauza paradoxului Trent Alexander-Arnold, fundașul dreapta atât de bun în jocul ofensiv și atât de slab în faza defensivă. 

1,29 goluria primit Liverpool în medie pe meci în acest campionat, față de 0,68 în sezonul trecut

„Echipa e letargică, obosită, deși sezonul e primele luni. Nu doar Alexander-Arnold trebuie să-și asume responsabilitatea, ci și Van Dijk, Henderson, Thiago și Mo Salah”, a atenționat fostul mare golgheter englez. „Nimic din ce era Liverpool odată nu mai este astăzi”. 

8 goluriau încasat cei de la Liverpool în ultimele trei partide disputate în Premier și Champions League

În unele momente din prima repriză, Liverpool nu reușea să-i reziste lui Brighton. După o jumătate de oră, trebuia să fie 0-4.

- Alan Shearer, fost mare atacant englez 

Jurgen Kopp, despre contract: „Când nu mai simți că ești la locul potrivit, trebuie să termini totul”

Într-un interviu pentru Sky Deutschland despre contractul său, care expiră în 2026, Jurgen Klopp a afirmat: 

„Întotdeauna am știut că vreau să rămân aici. Sunt încă la locul potrivit, sută la sută". Nu a ignorat nici posibilitatea unei despărțiri de Liverpool: "Când nu mai simți că ești la locul potrivit, trebuie să termini totul. Ar fi o prostie să nu o faci. Totuși, nimeni implicat la club nu vede acest lucru”.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.