Campionate

Un avocat explică ce se poate întâmpla în cazul Devis Mangia: „E tardiv”

Devis Mangia // FOTO: Imago

Articol de Viorel Tudorache  —  Monday, 03 October 2022

Contactat de Gazeta Sporturilor, avocatul Vlad Fesan explică ce ar riscă Davis Mangia după dezvăluirile făcute de la GSP LIVE de mama lui Răzvan Popa.

Avocatul specializat pe cazuri de abuzuri de minori spune că Devis Mangia nu mai poate fi pedepsit penal. 

Ce riscă Devis Mangia după acuzele de hărțuire sexuală

„Din punct de vedere penal nu se mai poate întâmpla nimic. Nu s-a făcut plângere în 3 luni de la momentul când s-a întâmplat agresiunea sexuală. 

La acest gen de agresiune sexuală cercetarea penală se pornește doar la plângerea prealabilă a victimei. Dacă nu o faci în 3 luni se consideră că nu vrei să o mai faci. E tardiv.

Dacă agresiunea sexuală s-ar fi petrecut în public, atunci era ultraj contra bunelor moravuri și se mai putea face ceva. Sau dacă era într-un loc accesibil publicului. Sau dacă de față ar mai fi fost cel puțin două persoane.

Jucătorul ar putea să dea clubul în judecată în civil, dar și acolo există un termen de 3 ani”, a spus avocatul Vlad Fesan.

Acuze la GSP LIVE: „Devis Mangia îi făcea avansuri și s-a masturbat în fața lui” 

În această dimineață, mama fotbalistului Răzvan Popa a dezvăluit în direct la GSP LIVE că fiul ei a fost hărțuit sexual de Devis Mangia în perioada în care actualul selecționer al Maltei a antrenat în Liga 1, la Universitatea Craiova.

Cum a început totul? Conform Alexandrei Popa, Mangia l-a chemat pe Răzvan Popa la mai multe întâlniri private, sub pretextul unor discuții despre fotbal. Se întâmpla în 2017-2018.  

L-a întrebat mai întâi despre activitatea lui sexuală, apoi a început să-i facă avansuri directe. Asta în timp ce se masturba în fața copilului meu", a povestit mama lui Răzvan Popa. 

Părinții jucătorului au aflat abia în martie 2019 despre acele episoade, după multe momente de furie neînțeleasă a lui Răzvan, care a ținut ascunsă agresiunea. 

În acel moment, mama fotbalistului i-a spus lui Mihai Rotaru despre apucăturile lui Mangia. 

„La o altă discuție, îmi aduc aminte că a zis «Țin foarte mult la Răzvan, dar sunt om de afaceri». A spus că interesul lui e să-i meargă afacerea, clubul, și că nu poate face nimic pentru că ar însemna destabilizarea clubului. Ulterior l-au demis pe Mangia. Dar am avut senzația că l-au făcut scăpat", spune mama lui Răzvan Popa.

VIDEO Mama lui Răzvan Popa îl acuză pe Mihai Rotaru: „Ne-a spus că nu poate face nimic pentru că nu poate destabiliza clubul”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.