Campionate

Anunț incredibil făcut de Ucraina, în plin război contra Rusiei! Președintele Zelenski și guvernele din Spania și Portugalia sunt de acord

Volodymyr Zelenskyi și Andriy Shevchenko, Foto: Imago Images

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 04 octombrie 2022

După ce a organizat, alături de Polonia, Euro 2012, Ucraina, țara devastată de peste 7 luni de război, promite să renască fotbalistic. Președintele Zelenski și guvernele din Spania și Portugalia sunt de acord.

Anunț incredibil făcut de Ucraina, în plin război contra Rusiei. Este oficial, federația din Kiev a confirmat că se alătură candidaturii comune a Spaniei și Portugaliei, deja înregistrate la UEFA pentru CM din 2030. 

La zece ani după ce a găzduit în premieră, alături de Polonia, Euro din 2012, țara devastată de invazia rusă dorește să arate că renaște și fotbalistic. 

Conform cotidianului britanic The Times, președintele ucrainean, Volodymyr Zelenskyi, și cele două state din vestul extrem al Europei care și-au exprimat dorința de fi amfitrioanele competiției, au și acceptat oferta și tandemul inițial a devenit un trio ce să concureze cu celelalte aspirante la CM 2030.

Ucraina, gazdă a Mondialului peste 8 ani? Șanse mari de câștig

Anunțul oficial al candidaturii va fi făcut de FIFA astăzi, confirmând cele trei posibile gazde. Rivale pentru dreptul de organizare al respectivului Mondial sunt Egipt, Grecia și Arabia Saudită, pe de o parte, Argentina, Uruguay, Panama și Chile, pe de alta, împărțind turneul final pe trei continente. 

Este însă destul de probabil ca FIFA să decidă în favoarea țărilor aflate toate pe teritoriul Europei, în detrimentul celorlate, pentru că ediția din acest an va avea loc în Asia, mai precis în Qatar, iar în 2026 s-a stabilit că trei țări de pe continentul nord-american, SUA, Mexic și Canada, vor organiza cel mai prestigios eveniment fotbalistic.

Acceptarea Ucrainei ar însemna și un gest de solidaritate

În plus, acceptarea Ucrainei ar însemna și un extraordinar gest de solidaritate față de un popor greu încercat. Mai toate țările din Europa și-au arătat sprijinul în acest an față de Ucraina. 

Au fost și voci care au propus chiar ca Ucraina să primească un loc la CM 2022, fără a mai disputa play-off-ul, de care nu a mai trecut.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.