Liga Campionilor

Italienii reclamă un gest scandalos al lui Xavi pe margine: „Ce rușine! UEFA să ia măsuri” » S-a văzut și la noi, în derby-ul Craiovelor

Xavi Hernandez // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 05 octombrie 2022

E scandal după Inter - Barcelona 1-0! Xavi Hernandez (42 de ani), antrenorul catalanilor, a răbufnit la finalul meciului din grupele Champions League. Tehnicianul acuză arbitrajul, în timp ce jurnaliștii din „Cizmă” susțin că Xavi ar fi făcut un gest scandalos la adresa „centralului” din Slovenia, Slavko Vincic. 

Antrenorul „blaugrana” s-a plâns de arbitrajul brigăzii conduse de slovenul Slavko Vincic. Barcelona a cerut penalty în minutul 90, când Denzel Dumfries a lovit cu brațul drept balonul ce se îndrepta către capul lui Ansu Fati. 

„Centralul” a lăsat jocul liber și nici nu a fost chemat de arbitrii din camera VAR să revadă faza, astfel că decizia inițială a rămas în picioare.

Anterior, în minutul 67, Barcelona avusese un gol anulat pe motiv de henț. Pedri introdusese mingea în poartă după ce aceasta fusese atinsă cu mâna de Ansu Fati. Xavi s-a referit la ambele faze în conferința de la finalul meciului.

Xavi a răbufnit după Inter - Barcelona: „O mare nedreptate! Arbitrul să explice”

„Sunt atât de nervos, sunt indignat! Nu înțelegem nimic. Dacă Ansu face henț iar alt jucător înscrie, golul este anulat. În cealaltă fază nu înțeleg! Este o nedreptate, arbitrii ar trebui să vorbească, să-și justifice deciziile, pentru că nu înțelegem nimic. Simțim că a fost o mare nedreptate.

Arbitrul ar trebui să iasă și să vorbească, dar a plecat și nu s-a întâmplat nimic! Nu înțelegem de ce. Trebuie să explice de ce nu a fluierat, dar nu mi-a oferit nicio explicație.

De asta consider că este nedrept. Pentru mine este clar: arbitrii trebuie să vorbească, să-și justifice deciziile.

Oricum, ne-a lipsit dinamismul. Am avut ocazii, dar nu le-am fructificat. Știam că sunt periculoși cu șuturile din afara careului (n.r. - așa a înscris Calhanoglu singurul gol al partidei). Ne rămân trei finale și suntem într-o situație inconfortabilă. Trebuie să jucăm mai bine”, a punctat antrenorul Barcelonei, citat de Marca

Dumfries lovește mingea cu brațul și îi schimbă traiectoria

Jucătorul lui Inter întinde brațul într-un fel nefiresc. Barcelona ar trebui să ceară explicații, este un penalty foarte clar pe care Vincic ar fi trebuit să-l sancționeze. Seară foarte proastă pentru arbitrul sloven. 

- Pavel Fernandez, specialist în arbitraj la Marca

Xavi, reclamat de un jurnalist italian: „O rușine ce a făcut! Aștept ca UEFA să ia măsuri”

După controversata fază din prelungiri, Xavi ar fi făcut un gest controversat în direcția adversarilor. Antrenorul Barcelonei a sugerat că aceștia au plătit arbitrii, potrivit renumitului jurnalist italian Tancredi Palmeri.

„O rușine. Xavi face acest gest către arbitri, sugerând că sunt corupți. Aștept ca UEFA să ia măsuri”, a scris acesta, prezentând două capturi cu gestul incriminat.

Pe rețelele de socializare și în presă nu există momentan dovezi video ale gestului reclamat de Palmeri.

Ceea ce ar fi făcut Xavi amintește de o acțiune similară a fotbalistului belgian William Baeten, de la FCU Craiova, care în timpul unui meci cu CS Universitatea din februarie l-a întrebat „How much” (n.r. - „Câți bani?”) pe arbitrul de rezervă Iulian Dima, o insinuare clară că arbitrii au primit bani pentru a-i defavoriza echipa.

După 3 etape, Barcelona ocupă locul 3 în grupa C, cu doar 3 puncte. Inter are 6, Bayern 9.

Slavko Vincic, „centralul” din Inter - Barcelona // foto: Guliver/gettyimages

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.