Conference League

Dan Petrescu, lângă Sarri, Conte și Valverde » Declarațiile „Bursucului” i-au dat pe spate pe cehi: ce apare în muzeul Slaviei Praga

+6 Foto
Dan Petrescu are un motiv în plus de satisfacție după triumful din Cehia

Articol de Dan Udrea  —  vineri, 07 octombrie 2022

CFR Cluj s-a impus pe terenul Slaviei Praga, 1-0, „feroviarii” bifând astfel cea mai importantă victorie europeană din ultimii ani. Arhitectul succesului? Dan Petrescu, același antrenor care se afla pe banca alb-vișiniilor și la ultima dublă cu Slavia Praga, câștigată de cehi în 2019, în play-off-ul UCL (2-0 la general).

Dacă în România spune deseori că nu se simte suficient de apreciat, Dan Petrescu are un motiv în plus de satisfacție după triumful din Cehia.

În incinta muzeului de pe „Eden Arena” din Praga, stau la loc de cinste câteva mici bannere inscripționate cu declarațiile antrenorilor de renume ce au întâlnit Slavia. Printre ei, Antonio Conte, Maurizio Sarri, Ernesto Valverde, dar și Dan Petrescu.

Petrescu vorbea la superlativ despre Slavia în 2019

Reprezentații Slaviei, cel mai de succes club din Cehia, au vrut să evidențieze aprecierile pe care diverși tehnicieni le-au făcut la adresa clubului din Praga. Dan Petrescu, mereu generos în a-și lăuda adversarele, spunea despre Slavia, înainte s-o întâlnească în 2019 în play-off-ul Champions League, că „ar fi câștigat Europa League cu un an înainte dacă n-ar fi dat peste Chelsea în sferturi”. 

În presa din România, SuperDan mai afirma la acel moment că Slavia „e cea mai ofensivă echipă pe care a întâlnit-o în 16 ani de antrenorat”.

Aseară, după ce clujenii s-au impus la Praga cu 1-0, în grupele Conference League, Dan Petrescu a spus că „nu știu dacă a câștigat cineva aici, cred că doar Barcelona a făcut-o”. Totuși, în realitate, cehii au alte 4 înfrângeri pe teren propriu în acest an, două cu Sparta Praga, una cu Feyenoord, una cu Karvina.

Acum, Dan Petrescu a remarcat „expoziția” inedită din muzeul Slaviei și nu s-a abținut din a se fotografia alături de afișul ce-i conținea numele.

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.