Stranieri

Ce au făcut stranierii în weekend » Coșmar pentru Ionuț Radu în meciul cu Napoli! Lucescu, victorie în meciul întrerupt din cauza alarmelor antiaeriene

Ce fac stranierii în acest week-end

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 10 October 2022

Toate meciurile stranierilor din week-end-ul 8-9 octombrie au putut fi urmărite pe GSP.ro. 

Ionuț Radu (25 de ani) a fost integralist în eșecul suferit de Cremonese împotriva lui Napoli, scor 1-4.

Cremonese, cu Ionuț Radu titular și Chiricheș absent din cauza unei accidentări, a cedat în ultimul sfert de oră în fața liderului Napoli. Titularul dintre buturile naționale s-a descurcat onorabil în prima parte. Unicul gol încasat în acel interval, cel al lui Politano din minutul 26, a venit dintr-o lovitură de la 11 metri.

Totul s-a rupt pentru Cremonese la golul de 2-1, marcat de Giovanni Simeone în minutul 76. Ionuț Radu și-a calculat greșit pașii și a ieșit pe sub minge. Atacantul lui Napoli a profitat și a marcat cu o lovitură de cap din 6 metri.

Nou-promovata a mai încasat două goluri în prelungirile partidei, pe contraatac, de la Lozan și Mathias Olivera.

Cremonese este penultima în Serie A, fără victorie în primele 9 runde și cu cea mai slabă defensivă, 19 goluri încasate. Napoli e lider cu 23 de puncte.

Marius Corbu (20 de ani) și Alexandru Băluță (29 de ani) au marcat câte un gol pentru Academia Pusaks în victoria 3-2 de pe terenul lui Paks. Pentru Corbu a fost a treia reușită stagională, iar pentru Băluță a doua. 

Cu această victorie, formația celor doi români a ajuns la 17 puncte, pe podiumul din Ungaria.

Meciul dintre Dinamo Kiev și Rukh Lviv a fost întrerupt în minutul 79, când formația lui Mircea Lucescu conducea cu 2-0. Alarmele antiaeriene au început să sune în regiunea Lviv, iar arbitrul Igor Paschal a trimis cele două echipe în adăposturile din zonă. 

Meciul a fost întrerupt mai bine de o oră. Reveniți pe teren, elevii lui „Il Luce” au mai punctat o dată și s-au impus cu 3-0. 

PAOK, formația antrenată de Răzvan Lucescu, a obținut doar o remiză, scor 1-1, pe terenul lui Levadiakos. Adrian Petre a fost rezervă neutilizată la gazde. 

Răzvan Lucescu a ajuns la 3 meciuri consecutive fără victorie în prima ligă a Greciei și a căzut pe locul 5, cu 12 puncte, la 9 lungimi în spatele liderului Panathinaikos.

Răzvan Marin (26 de ani) a fost integralist la Empoli în remiza cu Torino, 1-1, din etapa 9 a sezonului de Serie A.

Românul a primit un cartonaș galben, pentru un fault, în minutul 80.

Empoli, cu 8 puncte adunate în 9 meciuri, ocupă locul 13 în Serie A. Torino este pe 10, cu 11 puncte.

Neftchi Baku, formația antrenată de Laurențiu Reghecampf în Azerbaidjan, a remizat pe teren propriu cu modesta Turan, scor 0-0.

Pauza internațională și scandalul în care a fost implicat cu Anamaria Prodan nu i-au prins bine lui Reghecampf. A pierdut derby-ul de week-end-ul trecut, 1-3 contra lui Qarabag, iar astăzi nu a putut să marcheze în fața lui Turun, formația de pe locul 6.

Neftchi ocupă locul 3 în acest moment, cu 19 puncte. Liderul Qarabag are 21 de puncte și două meciuri mai puțin jucate.

Metz, formația antrenată de Ladislau Boloni, a fost învinsă pe terenul liderului Bordeaux, scor 0-2. Metz rămâne cu 14 puncte strânse în primele 11 runde și ocupă doar locul 9.

Ionuț Nedelcearu a fost integralist la Palermo în eșecul 0-3 suferit pe terenul celor de la Ternana. Echipa internaționalului român rămâne pe loc de baraj în Serie B, 17, cu doar 7 puncte obținute în 8 runde.

Pisa și Parma au remizat, scor 0-0, în etapa cu numărul 8 din Serie B. Mijlocașul central Marius Marin a fost integralist la gazde, în timp Olimpiu Moruțan a fost introdus în minutul 71. Dennis Man a evoluat 70 de minute la oaspeți. 

Pisa este pe loc retrogradabil, cu 6 puncte strânse în 18 runde. Parma ocupă poziția a 7-a, cu 13 puncte.

Gaziantep, cu Alin Toșca și Alexandru Maxim integraliști, a remizat cu liderul din Turcia, Adana Demirspor, scor 1-1, în etapa 9 a campionatului.

Assombalonga a deschis scorul pentru Adana în minutul 60, iar Markovic a egalat pentru Gaziantep 9 minute mai târziu.

Gaziantep ocupă locul 9 în campionatul din Turcia, cu 12 puncte, 6 sub liderul Adana. Locul 2, Istanbul Basaksehir, are 17 puncte, dar și două meciuri mai puțin decât Adana.

Al-Jazira, cu Florin Tănase pe teren în primele 79 de minute, și Al Sharjah, echipa antrenată de Cosmin Olăroiu, au remizat în etapa 5 a campionatului din Emiratele Arabe Unite, scor 3-3.

Pentru echipa lui Olăroiu au punctat Paco Alcacer (minutul 14) și Caio ('29 și '70), iar pentru Al-Jazira au înscris Mabkhout ('17 și 28) și Ramadan ('38).

Al Sharjah este lider în EAU, cu 13 puncte (4 victorii și un egal), iar Al-Jazira ocupă locul 2, cu 11 puncte.

  • Atromitos (Rotariu) - PAS Giannina (Cl. Bălan) 18:00
  • Rakow (Sorescu, Racovițan) - Miedz 19:00
  • Fiorentina - Lazio (Șt. Radu) 21:45

Programul de marți

  • Al Wahda - Kalba (Cicâldău) 19:00

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.