Nationala

Viorel Moldovan, fericit după tragerea la sorți: „Mai bine nu puteam cădea, e o grupă accesibilă”

Viorel Moldovan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 09 October 2022

Viorel Moldovan, fostul atacant și antrenor secund al naționalei României, a analizat grupa României din preliminariile EURO 2024.

„Tricolorii” au picat într-o grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. Moldovan consideră adversarii accesibili și îi dă șanse de calificare României. Primele două echipe clasate la finalul preliminariilor se califică la Campionatul European din Germania.

Moldovan e încrezător: „Avem adversari accesibili”

„Dacă ne raportăm la ce suntem în momentul de față, avem o grupă complicată, dar mai bine nu puteam cădea. În afară de Eveția, favorita grupei, avem adversari accesibili. Poate Israel care are echipă în Liga Campionilor, Maccabi, iar în Conference pe Hapoel Beer Sheva. 

Kosovo are și ea o echipă în grupă cu CFR, Ballkani, sunt arțăgoși. E o necunoscută, istoria lor e scurtă, nu au cultură și istorie cum avem noi. De Andorra ce să mai vorbim, trebuie să avem 6 puncte cu ei. Nu aș spune că Elveția pleacă din start cu 6 puncte din emciurile cu noi. E o echipă puternică. 

La EURO 2016 am avut o repriză bună cu ei, iar apoi am căzut. Avusesem un duel extenuant cu Franța, care ne-a consumat. Cu Israel, în martie 2022, am făcut un egal spectaculos, 2-2, după ce am condus cu 2-0. 

Ne-au egalat după ce am căzut în repriza a doua. Au crescut, o spun rezultatele din cupele europene. Kosovo e o necunoscută, clar au calități. Sunt arțăgoși, răi, luptă foarte mult. Mie mi-a plăcut fotbalul propus de Ballkani, ca inițiativă, ca joc ofensiv, echipa kosovară a fost arțăgoasă”, a declarat Viorel Moldovan la Digi Sport.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.