Nationala

Victor Pițurcă, după ce a văzut grupa României: „Să atacăm primul loc! Eu am putut cu Olanda”. Marica îl temperează

Victor Pițurcă

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 10 octombrie 2022

Fostul selecționer Victor Pițurcă (66 de ani) și fostul atacant Ciprian Marica (37) au analizat grupa în care a fost repartizată naționala României pentru calificarea la EURO 2024.

În ciuda faptului că Elveția figurează drept mare favorită la câștigarea grupei, Pițurcă spune că reprezentativa României ar trebui să țintească primul loc.

Ca exemplu, oferă preliminariile EURO 2008, în care România, cu el selecționer, a câștigat grupa G, din care mai făceau parte Țările de Jos (Olanda), Bulgaria, Belarus, Albania, Slovenia și Luxemburg.

Victor Pițurcă, despre grupa preliminară pentru EURO 2024: „Putem câștiga și cu Elveția, nu e chiar așa de temut”

„Sigur, Elveția este pe un loc foarte sus în clasamentul FIFA, 15, are jucători de valoare, care joacă în campionate puternice, dar se poate câștiga și contra ei. Nici Elveția nu este o echipă chiar așa de temut.

Plecăm cu gândul de a ocupa primul sau al doilea loc, care duc automat la turneul final. Și eu disputam la un moment dat locul 1 cu Olanda și am reușit să îndeplinim acest vis. De ce nu ar gândi la fel cei care conduc în momentul de față?”, s-a întrebat Pițurcă la Pro Arena.

Ciprian Marica: „Locul 1? Să nu visăm așa departe”

În schimb, Ciprian Marica, fostul atacant cu 72 de meciuri și 25 de goluri pentru prima reprezentativă a României, a opinat că România trebuie să se concentreze pe obținerea poziției secunde.

„Sunt plăcut surprins să văd grupa asta, nici dacă o alegeam singuri nu puteam alege așa bine. E și norocos Edi Iordănescu, are o grupă accesibilă. Accesibilă, nu ușoară!

Locul 1? Hai să nu visăm atât de departe. Ar fi interesați să putem merge mai departe, nu contează că prindem locul 1 sau 2. Ideea este că avem șanse. Ne putem baza pe forța grupului, dacă individualități nu avem, și ne putem bate de la egal la egal cu aceste echipe care individual ne sunt net superioare.

Cu forța grupului, poți răsturna o buturugă mai mare decât tine, așa cum e cazul Elveției.

Edi Iordănescu a avut noroc, șansă, la tragerea la sorți. Sper să ducă campania până la final și ca jucătorii să fie conștienți că au ajuns la maturitate și trebuie să arate mai mult”, a punctat Marica.

VIDEO De ce a dispărut Aurel Țicleanu din echipa națională: „A fost o ruptură fix înainte de EURO 1984”

>

Mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.