Liga 2

Poli Iași i-a găsit înlocuitor lui Claudiu Niculescu » Tratative avansate cu un antrenor important

FOTO: Facebook @CSMPolitehnicaIasiOficial

Articol de Ovidiu Minea  —  luni, 10 octombrie 2022

Evoluția lamentabilă a Politehnicii Iași în meciul de sâmbătă, de la Timișoara, cu Ripensia, pierdut de moldoveni cu 1-3, a dus la demiterea antrenorului Claudiu Niculescu (46 de ani). 

UPDATE 21:10 Leo Grozavu, favorit să îl înlocuiască pe Niculescu

După ce a renunțat la serviciile antrenorului Claudiu Niculescu, Politehnica Iași a intensificat tratativele de aducere în Copou a lui Leo Grozavu (55 de ani). Liber de un an, după despărțirea de Sepsi, Grozavu a refuzat până acum mai multe oferte, inclusiv de la Cluj, orașul unde locuiește, Universitatea curtându-l după demiterea lui Erik Lincar.

Tehnicianul în vârstă de 55 de ani, care a mai lucrat la Iași o scurtă perioadă, în 2011, ca manager, are o relație strânsă cu președintele Consiliului Director al Politehnicii, Cornel Șfaițer. Cei doi au colaborat la FC Botoșani și Sepsi.

Oficialii ieșeni sunt optimiști că îl vor convinge pe Grozavu să preia Poli de săptămâna viitoare, după duelul cu Metaloglobus de sâmbătă. La duelul cu “lanterna” ligii secunde pe banca moldovenilor va sta Mugurel Cornățeanu, fost secund al lui Grozavu la Botoșani și Petrolul Ploiești.

UPDATE 19:30 Prima reacție a lui Niculescu după demiterea de la Iași: ”Aștept să fiu invitat la petrecerea de promovare!” 

Imediat după anunț, Niculescu a declarat pentru GSP.ro că așteaptă să fie invitat de șefii Politehnicii la petrecerea de promovare! 

„Îmi pare rău că s-a ajuns aici. Meciul de la Ripensia ne-a dat puțin înapoi. Am discutat ore în șir cu șefii clubului și am ajuns la concluzia că cel mai bine pentru echipă este să ne despărțim. Totul s-a făcut ca între prieteni” a spus antrenorul. 

Niculescu a adăugat: ”Mă bucur că am avut privilegiul de a antrena o echipă ca Poli, sunt convins că va promova! Voi fi mândru că o parte mică din punctele promovării sunt roadele muncii mele. Le urez succes celor care vor lucra în continuare la Poli și îndemn publicul ieșean să fie în continuare alături de echipă și de fotbaliștii de valoare existenți”. 

UPDATE 19:10 Poli Iași anunță oficial despărțirea: „Mulțumim, Claudiu Niculescu!”

Informația publicată în exclusivitate de GSP a fost confirmată la scurt timp de Poli Iași. Moldovenii au emis un comunicat în care anunță despărțirea de antrenor. 

„Contractul dintre antrenorul principal Claudiu Niculescu și CSM Poltehnica Iași a fost reziliat, astăzi, pe cale amiabilă. Clubul nostru îi mulțumește antrenorului Claudiu Niculescu și îi dorește să aibă parte de nenumărate realizări în carieră”, se arată în comunicatul lui Poli Iași. 

Până la numirea unui nou antrenor, Poli va fi coordonată de „secundul” Mugurel Cornățeanu. Acesta intrase în conflict cu Niculescu și nu a făcut deplasarea în week-end la Timișoara.

Claudiu Niculescu, îndepărtat de la Poli Iași

Poli Iași a pornit în noul sezon cu un obiectiv clar, promovarea în Liga 1. Cu cel mai mare buget din Liga 2 și din istoria clubului, 9.750.000 lei primiți de la Consiliul Local, moldovenii erau văzuți de casele de pariuri imediat în spatele celor de la CSA Steaua și Gloria Buzău. 

Parcursul lui Claudiu Niculescu nu a fost unul slab, Poli fiind la un singur punct în spatele liderului în acest moment. 

De vină pentru demitere ar fi modul în care a gestionat situația din ultimele săptămâni. 

A ales să nu facă deplasarea cu echipa la meciul din Cupa României, pierdut după loviturile de departajare în fața celor de la Dumbrăvița, pe 27 septembrie. 

Decisiv a fost eșecul din week-end, 1-3 pe terenul codașei Ripensia, penultima clasată înaintea etapei.

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.