Liga Campionilor

Cine e Omer Atzili, fotbalistul care a răpus-o pe Juventus » Cel mai bun jucător din Israel putea evolua pentru România + implicat într-un scandal sexual

Omer Atzili, în centrul imaginii, cu numărul 7, felicitat de colegi pentru golul din meciul cu Juventus / FOTO: Facebook @Mhfootballclub

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 11 octombrie 2022

Omer Atzili (29 de ani), extrema care a marcat ambele goluri ale victoriei obținute de Maccabi Haifa în fața lui Juventus, scor 2-0, are origini în România.

Prima victorie obținută de Maccabi Haifa în grupele Ligii Campionilor după o pauză de 20 de ani l-a avut protagonist pe Omer Atzili. Internaționalul israelian a înscris două goluri superbe, o lovitură de cap în minutul 7 și un șut direct în vinclu, la colțul scurt, în minutul 42. 

Cine e Omer Atzili, „killer-ul” lui Juventus 

Omer Atzili s-a născut în Israel, în orașul Holon, la fel ca părinții lui. Are legături cu România, bunicul din partea mamei fiind din București. Datorită acestui lucru întreaga familie a moștenit pașaportul românesc. Atzili a îmbrăcat doar tricourile naționalei din Israel.

Numărul 7 al lui Maccabi Haifa, 1,77 metri înălțime, este un stângaci foarte tehnic care evoluează la fel de bine și în spatele atacanților, și extremă. Sezonul trecut a fost desemnat cel mai bun jucător din campionatul Israelului.

Omer este convocat constant la prima reprezentativă a Israeului. Va fi adversarul României în grupa preliminară pentru Euro 2024. „Tricolorii” înfruntă Israelul anul viitor, acasă pe 9 septembrie și în deplasare pe 18 noiembrie.

Omer Atzili, în dreapta imaginii

Dat afară din cauza unor relații cu minore

Cariera lui Atzili are și un episod întunecat. În 2020, a fost dat afară de la Maccabi Tel Aviv chiar de patronul Mitchell Goldhar.

A fost acuzat că a întreținut relații sexuale cu minore. S-a apărat atunci susținând că nu a știut vârsta fetelor. Poliția a închis dosarul și nu s-a ajuns la proces. Dar el a trebuit să părăsească Tel Aviv, concediat.

400.000 de euroeste salariul lui Omer Atzili la Maccabi Haifa

Omer Atzili

  • 29 de ani, născut la Holon, Israel;
  • a crescut la juniorii lui Maccabi Tel Aviv;
  • a evoluat la Hapoel Rishon LeZion, Beitar Ierusalim, Granada, Maccabi Tel Aviv, APOEL Nicosia și Maccabi Haifa;
  • are 5 selecții în naționala Israelului;
  • a câștigat 4 titluri, 3 Toto Cup și o Supercupă în Israel;
  • golgeterul primei ligi din Israel ]n sezonul trecut și cel mai bun pasator din ultimii doi ani;
  • declarat Fotbalistul Israelian al Anului în 21/22, trofeu acordat doar jucătorilor din întrecerea internă.

VIDEO Răzvan Raț nu îl vede pe Iordănescu principalul vinovat pentru situația de la națională: „Nici Guardiola nu are bagheta lui Harry Potter”

>

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.