Liga 1

E gata: Tamaș a bătut palma cu Petrolul pentru rezilierea contractului

Gabi Tamaș era căpitanul „găzarilor”

Articol de Alexandru Barbu, Andrei Petrescu, Valentin David (video)  —  Wednesday, 12 October 2022

Gabi Tamaș, „veteranul” de 38 de ani din apărarea Petrolului, nu mai vrea să continue la Ploiești și a reziliat contractul. Și luna trecută ceruse rezilierea, iar acum chiar s-a concretizat.

UPDATE 17:45 » Anunțul oficial al clubului

Clubul nostru și jucătorul Gabriel Tamaș au ajuns, astăzi, la un acord privind rezilierea angajamentului semnat înainte...

Publicată de FC Petrolul Ploiesti pe Miercuri, 12 octombrie 2022

UPDATE, ORA 17:00 » E gata: Tamaș pleacă de la Petrolul

În urmă cu puțin timp, Costel Lazăr, președintele Petrolului, a declarat pentru Gazetă că Tamaș va semna mâine rezilierea contractului.

>

Acum câteva minute am închis telefonul cu Tamaș, i-am trimis acordul de reziliere, a fost de acord cu ce am stabilit, iar mâine dimineață urmează să ne vedem să parafăm actele. Azi dimineață am avut o discuție cu el, mi-a spus că e dezamăgit de situația financiară care există la club și de faptul că lucrurile nu s-au îmbunătățit de când a venit și că își dorește altceva. 

Toată lumea e cu salariile la zi, nu doar Gabi, s-au făcut eforturi, dar Gabi e un alt fel de temperament și dorința lui a fost să plece. Este alegerea lui, noi am făcut toate eforturile să-l păstrăm. Este exclusiv dorința lui. Când l-am adus, ne-am bazat foarte mult pe experiența lui. Trebuie să-i mulțumim pentru că a avut o contribuție la rezultatele de până acum, era un plus de valoare pentru noi, dar trebuie să ne descurcăm și în lipsa lui”, a declarat Lazăr pentru GSP.ro.

Știrea inițială

La scurt timp după eșecul suferit în derby-ul cu FCSB, 0-2, fostul internațional i-a anunțat pe șefii clubului, fără alte explicații, că vrea să plece. Ca o consecință, șefii Petrolului l-au convocat pe stoper la o discuție ce urmează să aibă loc în cursul zilei de azi, într-o ședință a Consiliului Director. 

Contactat de Gazetă, Costel Lazăr, președintele ploieștenilor, a confirmat că despărțirea de Gabi Tamaș e iminentă, arătându-și surprinderea față de hotărârea luată de căpitanul „lupilor”. Oficialul spune că, spre deosebire de precedenta tentativă a lui Tamaș de a părăsi clubul, acum motivele n-ar mai avea legătură cu situația financiară a echipei, îmbunătățită între timp.

Gabi Tamaș se desparte de Petrolul: „Trebuie să discutăm bărbătește”

„Am avut o discuție cu el, atât eu, cât și Nae Constantin, Gabi a solicitat rezilierea contractului. L-am chemat să stăm de vorbă, pentru că prin telefon nu se pot rezolva lucrurile. Trebuie să discutăm bărbătește

Probabil are ceva probleme personale și nu mi le-a putut spune prin telefon. Nu mi-a dezvăluit motivul, el e cu banii la zi, problemele financiare nu mai pot fi invocate ca în trecut, când, într-adevăr, a mai dorit să plece. Sigur că sunt surprins. În ultima perioadă, clubul și sponsorii au făcut eforturi financiare să venim cu salariile la zi, să ajungem într-o normalitate. 

Este o pierdere importantă pe care nu o luasem în calcul. Mai ales că acum nu mai putem transfera jucători, suntem în plin campionat”, a preziat Costel Lazăr, într-o reacție oferită în această dimineață pentru GSP.ro. 

14 meciuriși două goluri a bifat Tamaș în tricoul „lupilor galbeni” în actuala stagiune

FACSIMIL: Înștiințarea primită de Gabi Tamaș din partea clubului

Înștiințarea primită de Gabi Tamaș / Sursă: sportbull.ro

„Gabi Tamaș nu a împrumutat clubul”

Despre Gabi Tamaș s-a vehiculat la un moment dat că a împrumutat clubul cu bani, în momentul în care situația financiară a Petrolului atârna de un fir de ață. 

Costel Lazăr a negat această variantă: „Nu Gabi Tamaș a împrumutat clubul. El a apelat la un prieten de-ai lui. Acea persoană ne-a împrumutat cu 100.000 de euro. Am returnat suma integral în trei tranșe, 50, 40 și 10 mii”, spunea președintele Petrolului la începutul lunii septembrie

VIDEO Costel Lazăr a discutat despre greșelile Petrolului din meciul cu FCSB: „O strategie temătoare”

>

Citește și alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.