Nationala

Edi Iordănescu își asumă public obiectivul: „Trebuie să ne calificăm la Euro și avem șanse! Altfel, va fi cap de linie pentru mine” + Cum caracterizează adversarii

Edi Iordănescu, la conferința de presă. FOTO: GSP

Articol de Andrei Petrescu, Valentin David (video)  —  miercuri, 12 octombrie 2022

Edi Iordănescu (44 de ani), selecționerul echipei naționale a României, a vorbit miercuri, într-o conferință de presă, despre mai multe subiecte, inclusiv posibila plecare de la cârma primei reprezentative în cazul ratării calificării la Campionatul European din Germania, din 2024. 

Tehnicianul a spus clar că va pleca de la echipa națională dacă România nu se va califica la European.

Edi Iordănescu își asumă public obiectivul: „Trebuie să ne calificăm la Euro și avem șanse! Altfel, va fi cap de linie pentru mine”

Edi Iordănescu e de părere că grupa din preliminariile EURO este una echilibrată și că echipa națională are șanse importante de a merge la turneul final. 

„Pot să spun că am încredere că echipa națională are șansa ei, una importantă, de a merge la un turneu final. Este o grupă echilibrată, este o grupă semnificativ mai de preferat decât altele, care arătau groaznic pentru noi. 

Avem o Elveție care e familiarizată cu turneele finale din ultima perioadă. Este o echipă consolidată, calculele hârtiei o arată favorită la câștigarea grupei. Asta nu înseamnă că nu ne vom juca șansa.

Pentru mine, această prezență la turneul final este obligatorie, dacă nu va fi capăt de linie prezența mea pe banca naționalei. 

Cum caracterizează Edi Iordănescu adversarii României

Nu vreau să fac paralele între cele două grupe (n.r. - între grupa de Liga Națiunilor și cea a preliminariilor pentru EURO 2024). Nu putem scoate din calculele calificării nici Kosovo, nici Belarus, cu atât mai puțin Israel, am văzut ceea ce s-a întâmplat ieri. (n.r. - campioana Israelului, Maccabi Haifa, a învins Juventus cu 2-0, în Liga Campionilor). Fiecare echipă are șansa ei.

Este foarte important pentru jucătorii noștri să aibă continuitate la cluburi, să se impună, și când vin la echipa națională să vină cu încredere. 

Dacă ne raportăm la acțiunea din septembrie, semnalele sunt bune. Este un nivel sub care nu avem voie să mai coborâm. Dacă la acțiunea din noiembrie vom arăta din nou un plus, înseamnă că suntem pe drumul corect. În fotbal lucrurile nu sunt imposibile. 

Trebuie să încercăm să ridicăm nivelul și să mergem la Campionatul European. Dacă nu vom fi prezenți la European, cu siguranță că în fața dumneavoastră veți avea pe altcineva”, a declarat Edi Iordănescu. 

VIDEO. Promisiunea lui Edward Iordănescu: „Dacă nu se întâmplă, este capăt de drum pentru mine”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.