Mai mulți angajați ai unei case de pariuri sunt acuzați că au trucat cote și au creat un prejudiciu de peste 60.000 de euro. Casa de pariuri se apără și precizează că „deși nu este răspunzătoare de situația creată, dorește să sublinieze faptul că va asigura tot suportul pentru continuarea anchetei organelor abilitate”.
Conform G4Media, angajații unei firme partenere Unibet sunt acuzați că ar fi trucat pariuri - „fraudă informatică”.
Angajații unei case de pariuri din România, anchetați pentru trucarea cotelor
Polițiștii și procurorii din București au efectuat marți 6 percheziții în Capitală și în județele limitrofe Ilfov, Ialomița, Călărași.
Conform sursei citate, Poliția susține că angajații companiei de jocuri de noroc ar fi facilitat câștigarea a 184 de pariuri sportive prin modificarea ilegală a cotelor. Astfel, ar fi fost cauzat un prejudiciu estimat la aproximativ 315.000 de lei (64.000 de euro).
Trucarea cotelor ar fi funcționat astfel: în timpul unui meci de fotbal, angajatul companiei suspenda câteva secunde cota din sistem și o reactiva după ce plasa prin interpuși pariul câștigător.
Gazeta a solicitat explicații companiei Unibet, iar aceasta a răspuns astfel: „Kindred Group dorește să sublinieze faptul că nici unul dintre angajații Unibet nu au fost implicați în cazul prezentat în presă. Unibet România, deși nu este răspunzătoare de situația creată, dorește să sublinieze faptul că va asigura tot suportul pentru continuarea anchetei organelor abilitate. Astfel, dorim să ne asigurăm că aceste lucruri nu se vor mai întâmplă în viitor. Unibet se opune oricărei forme de fraudă, fraudă informatică, de corupție sau aranjării meciurilor de orice fel. Principalele noastre obiective rămân siguranța jocurilor și protecția jucătorilor. Situația semnalată face rău atât jucătorilor cât și operatorilor de jocuri de noroc”.
Pe 11 octombrie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pun în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală şi judeţul Ialomiţa şi 26 de mandate de aducere, în Capitală şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, emise pe numele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de fraudă informatică.
Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2018-2020, 5 angajaţi din cadrul unei case de pariuri având funcţia referent statistician ar fi facilitat câştigarea unui număr de 184 de pariuri sportive, prin modificarea fără drept a cotelor de pariuri.
- Poliţia Capitalei
{{text}}