Liga 1

FCSB, obligată să vireze o sumă importantă în conturile lui FC Botoșani » Valeriu Iftime: „Un «fes» de bani. Ne ajută”

Gigi Becali, patron FCSB

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 13 octombrie 2022

Calificarea celor de la FCSB în grupele Europa Conference League aduce în conturile lui FC Botoșani suma de 100.000 de euro.

Afacerile dintre FC Botoșani și FCSB continuă să dea roade pentru echipa moldoveană.

Din informațiile GSP.ro, în contractele încheiate de cele două cluburi pentru vânzarea jucătorilor Malcom Edjouma și Joyskim Dawa sunt prevăzute clauze care obligă clubul roș-albastru să achite câte 50.000 de euro în eventualitatea calificării în grupele Conference League.

FC Botoșani primește 100.000 de euro de la FCSB după calificarea în Conference League

>

Cum FCSB a atins acest obiectiv în sezonul curent, va trebui să vireze 100.000 de euro în conturile clubului finanțat de Valeriu Iftime. Invitat la GSP Live în această dimineață, Iftime a spus: 

„E un «fes» de bani, nu chiar o «căciulă». La Edjouma e clauză, nu știu dacă e și la Dawa. Vor mai veni niște bani care ne ajută, orice ban câștigat în fotbal ajută.

Până la urmă, ăsta este și sensul nostru, ca fotbalul să producă bani, să scadă aportul pe care-l facem noi lună de lună. Nu suntem în cea mai bună formă, am pierdut foarte mulți bani cu Chindriș, care a plecat de la noi cu 25.000 de euro”.

FC Botoșani a introdus o clauză similară și în contractul de vânzare a lui Denis Haruț, încheiat în februarie 2021. Numai că respectiva clauză este valabilă doar pentru calificarea în Europa League, performanță pe care FCSB o poate realiza doar dacă câștigă campionatul.

680.000 de euroa plătit FCSB pentru Joyskim Dawa și Malcom Edjouma: 350.000 pentru primul, 330.000 pentru „închizătorul” Edjouma

Edjouma a progresat, este util echipei, chiar mai bun decât era la noi. Este un jucător de bază la FCSB. La Dawa este o stagnare, cred că are o problemă de încredere.
- Valeriu Iftime, FC Botoșani

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.