Stranieri

„Bă, ce sărăcie e la voi în România!” » Un fotbalist din Premier League i s-a destăinuit fostului internațional român

Imagine surprinsă la Botoșani, în 2010 / Arhivă GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 13 octombrie 2022

Florin Gardoș (33 de ani), fost fundaș la FCSB, Southampton sau echipa națională, și-a adus aminte de o discuție privată pe care a purtat-o cu Ryan Bertrand (33), fostul său coleg din echipa „sfinților”, în prezent la Leicester, în Premier League. 

Fostul internațional român și Ryan Bertrand au fost adversari într-un România U21 - Anglia U21 disputat în 2010, decisiv pentru calificarea la Campionatul European de Tineret. Partida a avut loc la Botoșani, iar Bertrand, care între timp a câștigat Liga Campionilor alături de Chelsea, a rămas surprins negativ de ce a găsit în Moldova.

Florin Gardoș: „Bertrand mi-a spus: «Bă, ce sărăcie e la voi în România!»”

„S-a jucat la Botoșani dintr-o obsesie a federalilor de a juca pe un stadion pe care am mai câștigat. În lotul Angliei, era Ryan Bertrand, care a câștigat Champions League cu Chelsea. Pe urmă l-am avut coleg la Southampton. 

Ne-am adus aminte de meciul ăsta, care a fost un baraj pentru EURO. Mi-a zis: «Bă, ce sărăcie e la voi în România!» .

I-am spus: «E, nu zic că nu e, dar ne-am dus în polul sărăciei, la Botoșani», adică nu e chiar așa rău. Un meci incredibil, o dublă cu Anglia. În deplasare am jucat la Norwich, a fost extraordinar”, a rememorat Gardoș, conform sport.ro

Florin Gardoș a fost coechipier cu Ryan Bertrand la Southampton (ambii în galben, într-un duel cu Newcastle din 2015) / Sursă foto: Guliver/Getty Images

 „Cocktail de Botoșani”

Meciul de la Botoșani, încheiat 0-0, a însemnat ratarea calificării pentru selecționata pregătită la acel moment de Emil Săndoi. Din echipa „tricolorilor” făceau parte nume precum Silviu Lung Jr., Bărboianu, Gardoș, Bicfalvi, Hora, Torje, Sburlea sau Marius Alexe.

Echipa trimisă de Gazeta Sporturilor la acel meci a realizat un reportaj despre condițiile găsite de naționala Angliei la Botoșani. „Naționala Angliei și-a făcut drum printre căruțe până la Botoșani, locul disputării partidei cu Torje&Co”, scriau atunci ziariștii GSP.

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.