Tenis

Fost lider mondial ATP, în spital după ce a suferit un infarct: „Dacă mi se poate întâmpla mie, înseamnă că i se poate întâmpla oricui”

Todd Woodbridge / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 13 October 2022

Todd Woodbridge (51 de ani), fost lider mondial în anii '90 în ierarhia de dublu din ATP, a suferit un infarct minor joia trecută, însă acum se află în afara oricărui pericol. 

De nouă ori campion la Wimbledon în proba de dublu (16 turnee de Grand Slam în total), australianul a explicat problemele cu care s-a confruntat. Durerile în piept au fost primul semn care a prevestit infarctul, eveniment ce l-a „șocat” pe fostul jucător de la Antipozi, care a vorbit despre stilul sănătos de viață pe care îl respecta cu sfințenie. 

Todd Woodbridge: „Am avut un infarct mic, a fost un pic șocant pentru mine”

„Am încercat să-mi păstrez rutina după ce am călătorit la US Open și la Londra, făceam mișcare, dar aveam dureri în piept. Căutam simptome pe Google și mă simțeam îngrozitor. 

Am avut un infarct mic, care se numește un atac de cord ușor, ceea ce a fost un pic șocant pentru mine. E greu să îmi explic, deoarece consider că duc un stil de viață destul de bun, în formă și sănătos – mă mențin activ, mănânc bine, fac toate lucrurile corect, îmi place să fac asta. A fost un semnal de alarmă pentru mine să mă asigur că am grijă de mine

Dacă mi se poate întâmpla mie, înseamnă că i se poate întâmpla oricui”, a spus Todd Woodbridge, conform The Guardian

83 de turneea câștigat Todd Woodbridge în circuitul de dublu

Todd Woodbridge: „Cu o monitorizare bună și medicamentație, merg mai departe”

Todd Woodbridge a mai spus că problemele cardiace au fost la ordinea zilei la el în familie. 

„Am atins acea vârstă la care trebuie să mă asigur că fac analize regulate! Acum sunt bine. Cu o monitorizare bună și medicamentație, merg mai departe. 

Dar ceea ce am aflat a fost cât de importante sunt genele și ereditatea pentru sănătate: atât mama, cât și tatăl meu au avut nevoie de stenturi, iar tatăl meu avea colesterolul foarte mare”, a mai spus Woodbridge, potrivit sursei citate. 

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.