Conference League

Calcule: cum se califică CFR Cluj în primăvara Conference League + FCSB mai are doar șanse matematice, cu două meciuri rămase de jucat

CFR Cluj a reușit o nouă victorie miraculoasă în fața Slaviei Praga, 2-0, în timp ce FCSB a bifat o rușine de proporții, 0-5 acasă cu Silkeborg

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 14 October 2022

Seară la extreme și stări de spirit diferite pentru formațiile românești angrenate în Conference League. CFR Cluj a reușit o nouă victorie miraculoasă în fața Slaviei Praga, 2-0, în timp ce FCSB a bifat încă o rușine de proporții, 0-5 acasă cu Silkeborg, același scor înregistrat și în tur.

Victorioasă pentru a doua etapă la rând în Conference League, CFR-ul lui Dan Petrescu se gândește la primăvara europeană a celei de-a treia competiții europene, după ce a doborât-o pe Slavia Praga și în returul din Gruia. La egalitate de puncte, „feroviarii” și Sivasspor ocupă primele două locuri și urmează să se înfrunte în meci direct etapa viitoare, în Turcia. În acest moment, UEFA îi poziționează pe turci pe prima poziție, deși CFR are golaveraj superior. Rezultatele directe vor face departajarea la final. 

Calcule: cum se califică CFR Cluj în „primăvara” Conference League

CFR Cluj se pregătește pentru deplasarea de la Sivasspor (27 octombrie, ora 22:00). În ultima etapă, în Ardeal vine FC Ballkani, echipă aflată în acest moment pe ultimul loc.

 Lupta pentru calificare e în continuare deschisă în Grupa G, dar alb-vișiniii trebuie să continue seria rezultatelor pozitive pentru a nu fi prinși din urmă. Slavia, pe hârtie favorita grupei, stă la pândă. Cu 4 puncte, cehii urmează să evolueze în deplasare cu FC Ballkani și, în ultima etapă, acasă cu Sivasspor.

Cu o victorie în ultimele două meciuri, CFR e 99% calificată

Teoretic, CFR-ului i-ar fi de ajuns și trei puncte pentru a prinde „primăvara”. Ar încheia lucrurile din etapa următoare cu o victorie la cel puțin două goluri diferență în Turcia. Dar chiar și cu un eșec pe terenul lui Sivasspor, calificarea n-ar fi compromisă.

 În ultima etapă, în Gruia vine Ballkani. După 1-1 în tur, CFR ar avea nevoie de o victorie cu kosovarii, ca să fie sigură de calificare. La egalitate de puncte cu Slavia, „feroviarii” ar avea câștig de cauză datorită meciurilor directe.

  • Sursă clasament: UEFA.com

FCSB mai are doar șanse matematice

FCSB rămâne cu un singur punct după primele patru și are nevoie de o minune pentru a se califica mai departe. Roș-albaștrii trebuie să le învingă succesiv pe West Ham și Anderlecht, iar Silkeborg să nu mai ia niciun punct din duelurile cu Anderlecht și West Ham.

Pentru roș-albaștri urmează deplasarea din Belgia cu Anderlecht (27 octombrie), pentru ca în utlima etapă, pe 3 decembrie, la București să vină West Ham, deja calificată. Cu un punct obținut etapa viitoare, în deplasarea de la Londra cu West Ham, danezii de la Silkeborg ar scoate-o pe FCSB din calculele calificării. Așadar, soarta echipei lui Becali atârnă de un fir de ață.

  • Sursă clasament: UEFA.com

Suporterii FCSB-ului nu au mai suportat umilința și au lăsat peluza goală, în finalul meciului cu Silkeborg

>

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.