Liga 1

Rapid a rezolvat în 3 minute duelul cu revelația Hermannstadt » Cum arată clasamentul

Rapid a învins-o pe Hermannstadt, scor 2-0, în etapa #14 din SuperLigă. Xian Emmers a deschis scorul la Mediaș cu o execuție fabuloasă (VIDEO cu golul, mai jos) / foto: facebook.com/FCRapid1923oficial

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 14 October 2022

Rapid a învins-o pe Hermannstadt, scor 2-0, în etapa #14 din SuperLigă. Xian Emmers a deschis scorul la Mediaș cu o execuție fabuloasă (VIDEO cu golul, mai jos).

Ritmul din debutul partidei a fost foarte slab, iar prima ocazie mai clară a apărut abia în minutul 37, când Sefer a lansat o „rachetă” de la 25 de metri care n-a prins însă poarta. „Șeptarul” alb-vișiniilor a mai trecut o dată pe lângă gol înainte de pauză, șut peste din marginea careului ('41). 

Sibienii au replicat în debutul părții secunde: Opruț a scăpat singur spre Moldovan, în lateral, dar s-a pierdut și a pasat greșit. 

Meciul a devenit tot mai interesant odată cu trecerea timpului. Balaure ('54) și Bejan ('56) i-au dat emoții lui Moldovan, neînvins până la finalul confruntării. 

Rapid a accelerat în ultimele 20 de minute și s-a văzut. Mai întâi, giuleștenii au solicitat o lovitură de pedeapsă la o fază greu de descifrat în totalitate și de către reluări. Nu e clar dacă mingea trimisă de Dugandzic cu capul l-a atins în mână pe Stoica ('71). Arbitrii din cabina VAR au validat decizia „centralului” Chivulete de a lăsa jocul să continue.

Rapid a „rezolvat-o” pe Hermannstadt în 3 minute

Rapid avea să spargă gheața cu un eurogol. Stoica i-a permis lui Alex Ioniță să centreze, balonul a ajuns la Emmers, iar belgianul sosit în vară în SuperLiga a inventat o finalizare de geniu. De pe 6 metri, l-a bătut pe Muțiu cu un „călcâi” plasat excepțional la colțul lung ('75). 

>

Oaspeții au risipit orice emoție în privința victoriei în minutul 78. Grigore a reluat nestingherit cu capul în urma unui corner executat de Ciobanu. 

Victorie așadar pentru Rapid, care se apropie provizoriu de liderul Farul la două lungimi.

FINAL. Hermannstadt - Rapid 0-2

Hermannstadt - Rapid. Echipele de start

Hermannstadt: Muțiu - Butean, Bejan, I. Stoica, Opruț - Mino Sota, Biceanu - P. Petrescu, Alhassan, Oroian - D. Paraschiv
Rezerve: Letica - Antoche, Etienne, Răuță, I. Năstăsie, Iancu, Balaure, Buhăcianu, Babic
Antrenor: Marius Măldărășanu

Rapid: Moldovan - Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, Jr. Morais - Emmers, Al. Albu, A. Ciobanu - Sefer, Luckassen, Al. Ioniță II
Rezerve: A. Drăghia - Dussaut, Ignat, P. Iacob, Fl. Ștefan, Pănoiu, Despa, Vojtus, Dugandzic
Antrenor: Adrian Mutu

Stadion: Gaz Metan (Mediaș)
Arbitru: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti), A1: Gheorghe Bogdan (Bucureşti), A2: Bârleanu Vlad (Bucureşti), Arbitru VAR: Petrescu Radu (Bucureşti), Arbitru AVAR: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti)

Citește și alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.