Nationala

UEFA pregătește schimbări importante în Liga Națiunilor: Mai multe locuri pentru Euro și Cupa Mondială

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 14 octombrie 2022

De bine ce România tocmai a picat în grupa C valorică, UEFA vrea să elibereze date în favoarea Ligii Națiunilor, ce în viitor ar putea distribui mai multe locuri la Campionatul Mondial și Campionatul European.

Din informațiile cotidianului francez L'Equipe, forul continental vrea să simplifice calificările la CM, începând cu ediția din 2026, și la Euro (2028). Intenția este de a reduce componența grupelor, formate în prezent din 5 sau 6 echipe, la 4 sau 5.

Miza pe Liga Națiunilor

Prin aceasta „se urmărește eliberarea a două date pentru Liga Națiunilor, pe care forul continental va paria puternic în viitor”. 

Ideea este de a limita numărul meciurilor dezechilibrate, între națiunile puternice și cele slabe, pentru că nu interesează nici televiziunile, care ating audiențe scăzute, nici spectatorii, puțin motivați să meargă pe stadioane.

În schimb, am avea două meciuri suplimentare pe sezon între echipe puternice. Exemplu? În locul unei „duble” Anglia - Andorra, în preliminarii, un tur-retur Anglia - Germania, în Nations League. În ceea ce privește preliminariile CM 2026 și CE 2028, ar putea fi 12 grupe în zona europeană, și nu 10, câte sunt în prezent.

„UEFA ar putea distribui mai multe locuri pentru Euro și Cupa Mondială, prin play-off”

Iar pentru a spori și mai mult importanța Ligii Națiunilor, acolo unde noi tocmai am picat în grupa C valorică, L'Equipe anunță că aceasta „ar putea distribui în viitor mai multe locuri pentru Euro și Cupa Mondială, prin play-off”

Noile formate, deocamdată în curs de definitivare, ar urma să fie adoptate de Comitetul Executiv UEFA pe 25 ianuarie.

VIDEO. Edi Iordănescu: „Nu vreau să fac paralelă între grupa de la EURO și Liga Națiunilor”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.