Liga 1

Rădoi, salvat de plonjonul brazilian al lui Rivaldinho » Petrolul pierde primul meci fără Tamaș! Clasamentul ACUM

+8 Foto
FOTO: Facebook @UCVOficial

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 15 October 2022

CS Universitatea Craiova a învins-o pe Petrolul Ploiești, scor 2-1, în runda cu numărul 14 din Liga 1. Rivaldinho a marcat un gol spectaculos, cu capul, în al doilea minut al prelungirilor.

Petrolul, venită în Bănie fără fundașul central Gabriel Tamaș și cu tensiuni interne, a făcut ce știe mai bine pe arena „Ion Oblemenco”. S-a închis pe două linii, a blocat culoarele oltenilor, așa că prima șansă de gol a venit cu un șut al lui Cîmpanu de la aproximativ 30 de metri. Vâlceanu a respins spectaculos peste poartă.

CS Universitatea Craiova, victorie in-extremis cu Petrolul

Balonul a stat aproape tot timpul la elevii lui Rădoi, dar în ultima treime a lipsit orice urmă de inspirație. Câteva simulări ale lui Andrei Ivan și un luft comic al lui Bancu, aflat într-o poziție ideală au prefațat reușita „lupilor”.

Un corner executat din flancul stâng al atacului l-a găsit pe Huja. Arlauskis a respins miraculos în prima fază, dar nu a mai avut ce face în fața lui Irobiso, scăpat din marcaj de Raul Silva. Au fost primele șuturi pe poartă ale ploieștenilor. Eficacitate maximă!

Rădoi a schimbat imediat, i-a trimis în atac pe Rivaldinho și pe Markovic, apoi a forțat și cu Roguljic. Croatul a stat la baza reușitei de 1-1. A executat bine o lovitură liberă, l-a forțat pe Vâlceanu să respingă în față, iar Cîmpanu a stat la pândă. A trimis cu plasă și cu o doză de noroc, din 6 metri.

FOTO: Facebook @UCVOficial

Ultimul sfert de oră a fost alert. Craiova s-a aruncat în ofensivă, dar s-a deschis și a riscat o contră decisivă. „Lupii” nu l-au avut pe Garita, cel care l-a terorizat pe Papp runda trecută cu viteza debordantă.

Reușita izbăvitoare a venit în al doilea minut al prelungirilor. Brazilianul Rivaldinho a plonjat spectaculos și a marcat primul gol în tricoul alb-albastru! 

Clasamentul Ligii 1 după CSU Craiova - Petrolul 2-1

FINAL » CS Universitatea Craiova – Petrolul 2-1

CSU Craiova – Petrolul, echipe de start

CS Universitatea Craiova: Arlauskis - Screciu, Raul Silva, Bg. Mitrea - Hanca, Al. Crețu, Căpățînă, N. Bancu - Cîmpanu, An. Ivan, Baiaram 
Rezerve:  Lazar - Găman, Vătăjelu, Mateiu, Nistor, Roguljic, Ed. Florescu, Rivaldinho, Markovic 
Antrenor: Mirel Rădoi

Petrolul: Vâlceanu - Felix Mathaus, Meijser, Huja - Pashov, Dumitriu, Seto, Jair, Velisar - Irobiso, M. Bratu 
Rezerve: Leitner, Al. Olaru, Țicu, Cebotaru, Tucaliuc, G. Grozav, Măzărache, Cioiu, Ivanovski
Antrenor: Nicolae Constantin

  • Giedrius Arlauskis a bifat azi primele minute din momentul transferului la CS Universitatea Craiova.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.