Liga 1

FC Botoșani - FCU Craiova, decis în prelungiri! Noul clasament din Liga 1

+18 Foto
FC Botoșani a învins-o pe FCU Craiova, scor 1-0, în etapa #14 din SuperLigă. Demisia lui Marius Croitoru n-a produs șocul dorit în Bănie, în vreme ce gazdele de astăzi au obținut prima victorie după două luni. // foto: Ionuț Tăbultoc

Articol de Ionuț Tăbultoc (foto)  —  sâmbătă, 15 octombrie 2022

FC Botoșani a învins-o pe FCU Craiova, scor 1-0, în etapa #14 din SuperLigă. Demisia lui Marius Croitoru n-a produs șocul dorit în Bănie, în vreme ce gazdele de astăzi au obținut prima victorie după două luni.

Prima ocazie le-a aparținut gazdelor. Servit excelent la marginea careului advers, Dragu a lovit mingea prost, iar aceasta a fost reținută fără dificultate de Robert Popa ('4). FCU a răspuns prin Gabriel Enache, al cărui șut din minutul 13 a fost blocat de Eduard Pap, portarul moldovenilor. 

Oltenii au stat cu liniile sus și au avut inițiativa în cea mai mare parte a primei reprize, dar nu au putut crea primejdie la poarta păzită de Pap. Astfel, la cabine s-a intrat la egalitate, 0-0.

3 rezerve au decis meciul FC Botoșani - FCU Craiova 1-0

Partida a fost echilibrată și în actul secund, cu un plus de partea moldovenilor, care au căutat golul prin Țigănașu ('66) și Mihai Roman II ('69). Popa, sigur, s-a opus.

FC Botoșani ar fi putut primi un penalty în minutul 80, când Duarte a intervenit târziu și l-a lovit în picior pe Dragu. Pentru că jucătorul lui Teja n-a căzut imediat, „centralul” Cătălin Popa și colegii lui din cabina VAR n-au considerat că se impunea dictarea unui penalty. 

Până la urmă, Botoșani avea să dea lovitura în prelungiri. Pasa lui Mussis a fost bâlbâită de fundașii oltenilor, Shahaf a deviat pentru Camara, iar atacantul din Guinea a marcat pentru 3 puncte. Cei 3 jucători au fost introduși pe parcursul partidei de Teja!

Clasamentul actualizat din SuperLiga

FINAL » FC Botoșani - FCU Craiova 1-0

Echipele de start la FC Botoșani - FCU Craiova: 

FC Botoșani (4-3-3): Pap - Patache, Dican, Boli, Țigănașu (cpt.) - Zabou, Ivanov, Sylla - Barbosa, M. Roman II, Dragu
Rezerve: Ureche - Sno, Șeroni, Perianu, Shahaf, Mussis, Petkovski, Camara, M. Roman I
Absenți: Mailat (suspendat)
Antrenor: Mihai Teja

FCU Craiova (4-2-3-1): Popa - Negru, Duarte, Papadopoulos, Huyghebaert - Asamoah, Achim - Enache, Bauza (cpt.), Van Durmen - Ganea
Rezerve: Mogoșanu - Paramatti, Albu, Zanfir, Marquet, Chițu, Bahassa, Sidibe, Jibril
Absenți: Blănuță (suspendat), G. Iancu (incert)
Antrenor: Paul Răducan

  • Gabriel Enache a fost folosit astăzi în dreapta liniei de 3 din spatele vârfului, o mutare care pare dictată din lojă. Până acum în acest sezon, Enache a fost utilizat de fiecare dată ca fundaș dreapta.

Stadion: Municipal
Arbitru: Popa Cătălin (Piteşti - Argeş), A1: Neacşu George Florin (Argeş), A2: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea), Arbitru VAR: Costreie Sorin (Buftea - Ilfov), Arbitru AVAR: Vornicu Adrian (Iaşi)

Citește și alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.