Liga 1

Marica i-a transmis să se lase de meserie, Dică i-a răspuns astăzi: „Nu-mi rup carnetul așa de repede”

Ciprian Marica // sursă foto: Facebook @ Ciprian Marica

Articol de Vlad Nedelea  —  sâmbătă, 15 octombrie 2022

Nicolae Dică (42 de ani) i-a răspuns lui Ciprian Marica (37), cel care îi transmisese „principalului” de la FCSB „să-și rupă carnetul de antrenor” după umilințele consecutive din grupele Conference League, 0-5 atât la tur, cât și la retur cu Silkeborg.

Marica a opinat că Dică n-a învățat nimic din meciul tur cu Silkeborg, din Danemarca, motiv pentru care ar trebui „să-și rupă carnetul de antrenor”.

„A fost un meci penibil cu Silkeborg, asta deși se anunța o revanșă după ceea ce s-a întâmplat în tur. Antrenorul Nicolae Dică și staff-ul lui ar trebui să ofere cu adevărat explicații după un nou eșec de proporții”, a mai spus fostul atacant, în prezent acționar la Farul Constanța.

VIDEO. Nicolae Dică îi răspunde lui Ciprian Marica: „Nu-mi rup carnetul așa repede, am făcut lucruri bune”

>

Întrebat la conferința de presă de astăzi, premergătoare meciului cu UTA, despre afirmațiile lui Ciprian Marica, Dică a spus:

„N-am văzut declarația lui Marica, dar este foarte ușor să vorbești din afară. Când nu joci și nu antrenezi, ești cel mai bun. Nu sunt singurul antrenor care pierde două jocuri așa și primește 5 goluri într-un meci.

Alții ce să mai facă? Antrenori mari au pierdut 2-8, 1-7, 1-5. Să-și rupă carnetele de antrenor? Eu nu-l rup așa repede, pentru că am făcut niște lucruri bune în cei 8 ani în care am fost în această meserie. Dacă asta este părerea lui, este treaba lui”.

Meseria de antrenor este în general grea, nu doar la FCSB. Ca stres, este a doua meserie din lume.

Putem judeca un antrenor după unul sau două jocuri? Când ne-am calificat în grupe, eram un antrenor bunicel. După ce am pierdut două meciuri în Europa, nu mai sunt bun. O să câștigăm două meciuri în campionat, devin iar bunicel. 

Nu putem evalua un jucător sau antrenor după două sau trei meciuri! Silkeborg are același antrenor de 4 ani, este clar că are omogenitate echipa. Ceea ce fac ei pe faza ofensivă, acele sincronizări și mișcări, nu se învață în câteva luni.

- Nicolae Dică, antrenor FCSB

Mai multe știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.