Campionate

Karim Benzema, astăzi în El Clasico și mâine Balonul de Aur: „Și altceva decât fotbal. Clasă”

Karim Benzema, foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 16 octombrie 2022

Căpitanul lui Real Madrid, Karim Benzema, va juca astăzi în marele duel Real Madrid - Barcelona, iar mâine seară va fi la Paris, pentru a fi încoronat de France Football. Primul său Ballon d'Or.

În ziua celui de-al 250-lea Clasico, Marca și AS au ieșit cu o copertă asemănătoare. Aceeași idee, dincolo de Real - Barcelona, Benzema contra Lewandowski sau viitorul Balon de Aur împotriva Ghetei de Aur. Doar titlurile diferă puțin, „Clasico de aur" varianta AS și „Clasico aurit", în Marca. 

„Karim Benzema, dacă nu va fi anulat..." 

Dacă atacantul blaugrana a câștigat deja „The European Golden Shoe", cu 35 de goluri (70 de puncte) sezonul trecut în Bundesliga, cu Bayern, francezul blanco se pregătește de Ballon d'Or. Mâine, la ora 21:30, France Football va decerna la Théâtre du Châtelet din Paris cel mai dorit trofeu individual din lumea fotbalului. Și acesta va fi Karim 99,99%. 

Chiar și marele rival polonez știe cine va ridica Balonul. „Benzema îl va cuceri, dacă nu va fi anulat...". Lewandowski i-a atins ușor pe cei de la France Football, care au anulat ancheta în 2020, din cauza pandemiei. Acela a fost anul Lewandowski, anul în care a câștigat șase competiții cu Bayern și în care Ballon d'Or trebuia să fie al lui. A rămas doar cu FIFA The Best. 

Karim Benzema, regele golgheterilor 

Acum, nimeni nu-i poate lua Ballon d'Or lui Benzema. Mai ales că, în premieră la cea de-a 66-a ediție, FF a decis să-l acorde pentru stagiunea precedentă și nu pentru anul calendaristic. Și KB9 a fost rege în 2021-2022. 

  • 5 trofee: Champions, Supercupa Europei, titlul în LaLiga și Supercupa Spaniei la Real, Nations League cu Franța. 
  • golgheterul Champions (15 reușite). Doar Cristiano Ronaldo a depășit această performanță (17 în 2013-2014 și 16 în 2015-2016)
  • golgheterul La Liga (27). 

De 11 ori nominalizat pentru BdO, locul 4 în 2021, cea mai bună clasare până acum, vârful care va împlini 35 de ani pe 19 decembrie se va bucura în sfârșit de premiul visat. L'Équipe a redat o declarație a lui Benzema, ce înseamnă Balonul de Aur pentru el: 

- Îl cucerește cineva care, de-a lungul unui sezon, demonstrează și altceva decât fotbal. Execuții de clasă. Și nu o singură dată, trebuie să fie constant sus și în meciuri în care situația este complicată. 

Nimeni nu-l merită mai mult decât el. Trofee multe, goluri multe și o prestație de clasă.

44de goluri a marcat Karim Benzema la Real Madrid în sezonul trecut, în toate competițiile

15 pase decisivea oferit atacantul francez pentru echipa madrilenă în stagiunea precedentă

5 trofeea cucerit Benzema în 2021-2022: patru la Madrid, unul cu naționala Franței (Nations League)

KARIM BENZEMA, LA REAL 2021-2022 

27 de goluri în LaLiga (golgheter) 
15 goluri în Champions (golgheter) 
12 assisturi în LaLiga 
2 assisturi în Champions 
2 goluri în Supercupă 
1 pasă decisivă în Supercupă 

„FIFA The Best", după Mondial. Îl întrece cineva? 

Dacă France Football a decis să ofere Balonul de Aur pentru sezonul trecut și să nu includă Mondialul, în schimb, FIFA a ales să includă cea mai importantă competiție internațională a anului pentru premiul său, The Best. Karim Benzema nu are "FIFA The Best" garantat. Ar putea fi câștigat de cel care cucerește titlul mondial cu naționala sa.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.