Handbal

Victorie uriașă în drumul spre Campionatul European de handbal masculin » „Tricolorii” au devenit favoriți la calificare! Ar fi primul turneu din acest secol

+12 Foto
FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 16 October 2022

Naționala de handbal masculin a României a trecut clar de Ucraina, scor 34-26, în runda secundă a grupei preliminare pentru Euro 2024.

  • România este în grupa 4, cu Austria, Ucraina și Insulele Feroe
  • Primele două echipe se califică la EURO, alături de cele mai bune 4 locuri 3 din cele 8 grupe

Elevii lui Xavi Pascual au depășit eșecul din prima rundă, suferit pe terenul favoritei Austria. Astăzi, în sala Dinamo, „tricolorii” au pornit ca din tun, au preluat conducerea din minutul 2, prin aruncările de la 7 metri transformate de Ionuț Nistor, și nu au mai cedat conducerea.

Singurul moment complicat a fost la jumătatea părții secunde, când ucrainenii s-au apropiat la doar 3 lungimi. Un time-out cerut de Xavi Pascual a liniștit finalul.

Cel mai bun marcator al României a fost Demis Grigoraș, cu 9 goluri. Au mai contribuit: Nicușor Negru (7), Ionuț Nistor (5), Octavian Bizău (4), Gabriel Ilie (2), Călin Căbuț (2), Emil Racoțea (1), Călin Dedu (1), Adrian Rotaru (1), Iosif Buzle (1).

România, șansă imensă la Campionatul European 

Naționala pregătită de Xavi Pascual are o șansă imensă să revină la Campionatul European, pentru prima dată din 1996. Primele două clasate merg direct la turneul final organizat în 2024 în Germania. 

Următoarea acțiune a primei reprezentative va avea loc în luna martie 2023, „dubla” cu Insulele Feroe.

Dacă vor fi respectate calculele hârtiei, „tricolorii” nu pot rata poziția secundă în grupă și implicit calificarea la primul turneu final european după cel din 1996. Atunci, România se clasa pe 9.

Clasamentul în grupă / FOTO: Flahscore.ro

Citește și alte știri din handbal:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.