Campionate

Continuă minunea! Union Berlin o învinge pe Borussia Dortmund și își consolidează poziția de lider al Bundesligii! Clasamentul actualizat

Union Berlin. FOTO: Imago

Articol de Vlad Roșu  —  Sunday, 16 October 2022

Union Berlin a învins-o pe Borussia Dortmund, scor 2-0, în etapa cu numărul 10 din Bundesliga, și își consolidează astfel fotoliul de lider al campionatului german.

Janik Haberer (28 de ani), mijlocașul central al grupării din capitala Germaniei, a marcat două goluri în poarta trupei conduse de tehnicianul Edin Terzic (39 de ani) și s-a distanțat la 5 puncte de Freiburg, ocupanta locului secund, formație ce în această etapă se deplasează pe terenul campioanei ultimelor zece sezoane din Bundesliga, Bayern München. 

Mai întâi, Janik Haberer a profitat de gafa portarului elvețian al celor de la Dortmund, Gregor Kobel (24 de ani), care a dat pe lângă minge la o pasă venită de la Raphael Guerreiro, fundașul stânga portughez al formației de pe Signal Iduna Park. 

Același Janik Haberer a închis tabela în minutul 21, când a trimis un șut de la marginea careului direct în colțul lung al porții, fără șansă pentru Gregor Kobel. 

Union Berlin, 7 victorii în 10 etape de Bundesliga

Union Berlin a ajuns la 7 victorii obținute în 10 etape de Bundesliga. 

Union Berlin a început sezonul cu o victorie, scor 3-1, în fața celor de la Hertha Berlin, în „derby-ul Berlinului”. 

Rezultatele înregistrate de Union Berlin în acest sezon de Bundesliga: 

  • Union Berlin-Hertha Berlin 3-1 (etapa 1)
  • Mainz-Union Berlin 0-0 (etapa 2)
  • Union Berlin-RB Leipzig 2-1 (etapa 3)
  • Schalke 04-Union Berlin 1-6 (etapa 4)
  • Union Berlin-Bayern München 1-1 (etapa 5)
  • FC Köln-Union Berlin 0-1 (etapa 6)
  • Union Berlin-Wolfsburg 2-0 (etapa 7)
  • Eintracht Frankfurt-Union Berlin 2-0 (etapa 8)
  • VFB Stuttgart-Union Berlin 0-1 (etapa 9)
  • Union Berlin-Borussia Dortmund 2-0 (etapa 10)

Clasament Bundesliga

Union Berlin, al patrulea sezon consecutiv pe prima scenă fotbalistică din Germania

Union Berlin a promovat în vara anului 2019 în Bundesliga, iar de atunci a reușit să se mențină pe prima scenă a fotbalului din Germania. 

„Uniunea de Oțel” a terminat pe poziția a 11-a primul sezon de Bundesliga. În a doua stagiune, gruparea din Berlin a avut un parcurs foarte bun, terminând sezonul 2020-2021 pe poziția a șaptea, loc ce i-a permis să evolueze în preliminariile UEFA Europa Conference League. 

În sezonul trecut, Union Berlin a încheiat sezonul de Bundesliga pe poziția a cincea, care i-au asigurat calificarea în grupele UEFA Europa League, acolo unde au adunat până acum 6 puncte din partide disputate. Din grupă mai fac parte Royale Union Saint Gilloise, Malmo și Braga.

VIDEO. Rezumat: Union Berlin-RB Leipzig 2-1

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.