Liga 1

Campioana CFR Cluj scapă și de hopul Sepsi » Muhar, decisiv! Clasamentul ACUM

FOTO: Captură @Orange Sport

Articol de Eduard Apostol  —  luni, 17 octombrie 2022

CFR Cluj a învins-o pe Sepsi Sf. Gheorghe, scor 2-1, în ultimul meci al rundei cu numărul 14 din SuperLigă. Campioana en-titre și-a consolidat locul pe podium.

Fotbal spectaculos în prima repriză între două candidate, din nou, la cupele europene. CFR vizează titlul cu numărul 6 la rând, Sepsi măcar podiumul și încă un trofeu. De-abia plecase mingea de la mijlocul terenului și "feroviarii" au băgat cărbuni, erau să înscrie prin Yeboah (1).

Că tot era acuzat Dan Petrescu că îmbrățișează ideea fotbalului urât, dar eficient. Primele zece minute au adus o ploaie de ocazii, una mai mare ca alta, la poarta oaspeților, care au tremurat peste măsură la atacurile în cascadă ale formației ce-a îngenuncheat Slavia Praga.

Fundași cu alură de atacanți în CFR Cluj - Sepsi

Sepsi a ripostat, arătând de ce e echipa ce i-a suflat Supercupa României, vara trecută, CFR-ului. Camora a respins de pe linia porții, la reluarea lui Dumitrescu (13). Scuffet a scos reluarea de clasă a lui Ștefănescu (27), care a anunțat golul lui Denis Ciobotariu în secundele ce-au urmat. Fostul fundaș al clujenilor nu a celebrat din respect, dar nici nu a apucat să se bucure prea mult. 

Tot după un corner, "feroviarii" au restabilit echilibrul, tot printr-un fundaș, Yuri (33), care a deprins gustul golurilor importante, după cel cu Slavia (2-0), joia trecută. Și brazilianul, și românul au apetit în fața buturilor adverse, fiecare e la al 2-lea gol în acest campionat.

Chiar dacă fazele de poartă nu s-au mai succedat cu același ritm nebunesc, partea secundă a oferit un fotbal tare, de calitate. În minutul 68, la o fază aeriană, Niczuly a rămas inert după un duel cu Yuri, iar Kovacs a sărit să-i acorde primul ajutor! „Centralul” a rămas cu sperietura, portarul lui Sepsi și-a revenit foarte rapid.

CFR a arătat, din nou, superenervant pentru rivalele din Liga 1. Muhar (84) a concretizat pe tabelă jocul și presiunea superioare. Golul doi a fost demonstrație de forță: Boateng s-a descotorosit în tușă de Aganovici, Muhar în careul advers de Bălașa.Oaspeții au mai avut o șansă, la ultima acțiune, dar a lipsit precizia.

>

Clasamentul actualizat din SuperLigă

FINAL » CFR Cluj - Sepsi 2-1

CFR Cluj - Sepsi Sf. Gheorghe, echipele de start

CFR Cluj: Scuffet - Cr. Manea, Kolinger, Yuri, Camora - Boateng, Muhar, C. Deac - Yeboah, Malele, Petrila 
Rezerve: R. Sava - Braun, Billong, Hoban, Cvek, Roger, Gîdea, Birligea, Janga 
Antrenor: Dan Petrescu 

Sepsi: Niczuly - Dimitrov, D. Ciobotariu, Bălașa, A. Dumitrescu - M. Ștefănescu, N. Păun, C. Matei, Aganovic - R. Varga, Al. Tudorie 
Rezerve: Began - R. Ispas, M. Tamas, J. Rodriguez, Bărbuț, I. Gheorghe, Achahbar, Safranko, Rondon 
Antrenor: Cristiano Bergodi

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu (Cluj-Napoca)
Arbitru: Kovacs Istvan (Carei), A1: Artene Ovidiu (Vaslui), A2: Marica Mihai Marius (Bistrița), Arbitru VAR: Andrei Florin (Târgu-Mureș), Arbitru AVAR: Vodă Alexandru (Alba-Iulia)

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.