Liga 1

Dică rămâne în pericol la FCSB » Favoritul lui Gigi și MM e liber de contract, dar e pretențios

Dică are 19 meciuri în acest mandat la FCSB: 8 victorii, 5 remize şi 6 înfrângeri

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Tuesday, 18 October 2022

FCSB a câștigat al treilea meci la rând în campionat (2-1 cu UTA) și s-a apropiat de zona play-off, însă postul antrenorului rămâne unul fragil. Gigi Becali încă nu are o soluție clară pentru înlocuirea lui Nicolae, de aceea „principalul” mai beneficiază de ocazii ca să-și securizeze funcția. Antrenorul a vrut să renunțe după meciul cu arădenii, dar patronul l-a întors din drum.

Parcursul recent foarte bun din campionat nu-l absolvă pe Dică pentru înfrângerile pe care le-a suferit echipa lui în Liga 1 și în Conference League. Becali a avut în zilele acestea ședințe și cu jucătorii, și cu antrenorul, și cu Mihai Stoica.

Surse din club susțin că tehnicianul ar fi fost deja demis până acum dacă Gigi ar fi avut la îndemână o soluție pentru înlocuirea lui, una pe care s-o considere suficient de bună.

Gigi Becali: „Păcat că n-a rămas Petrea"

Patronul nu mai are încredere în capacitatea lui Dică de a face echipa să progreseze. Nu-l deranjează atât rezultatele, cât jocul care nu-i dă speranța că formația sa ar putea să lupte din nou pentru câștigarea campionatului.

Becali a ajuns chiar să-l regrete pe Toni Petrea, pe care l-a complimentat în declarații publice într-o comparație cu antrenorul pe care-l are acum: 

„După calificarea în grupele Conference l-am sunat pe Petrea să-i mulțumesc pentru munca pe care a făcut-o, fiindcă a fost și meritul lui pentru performanța aceea. Pe vremea lui echipa juca exact așa cum îmi doream eu, cu posesie, cu pase multe. 

Când mi-a spus că va demisiona eu am insistat să continue, dar el a zis că poate era nevoie de un șoc la echipă după câteva rezultate slabe".

Petrea o antrenează acum pe Chindia, o echipă care nu obținuse nicio victorie în sezonul acesta înainte să-l angajeze pe el. De când a ajuns Toni pe bancă, târgoviștenii au câștigat patru meciuri în campionat și în Cupă, adică pe toate pe care le-au disputat!

Marius Croitoru e disponibil, dar e pretențios

Liber de contract e unul dintre favoriții lui Becali și ai lui Mihai Stoica, Marius Croitoru. Tehnicianul a demisionat de curând de la FCU Craiova 1948, echipa la a cărei conducere ajunsese în vara aceasta. 

Și Gigi, și MM l-au complimentat de-a lungul timpului pe Croitoru pentru stilul de joc curat, tehnic pe care îl impusese la FC Botoșani și pentru capacitatea lui de a descoperi jucători necunoscuți pe care e capabil să-i transforme în niște fotbaliști foarte buni.

Piedica din calea unei colaborări a lui Marius cu FCSB o constituie ambiția lui de a hotărî singur în problemele tehnice: alegerea titularilor, a schimbărilor din timpul partidelor.

Condiții pe care Becali nu i le mai oferă niciunui antrenor. A existat în perioada recentă o excepție, mandatul scurt al lui Edi Iordănescu. Gigi s-a plictisit să asiste cum Iordănescu lua toate deciziile importante și l-a presat până când i-a obținut demisia.

VIDEO Concluziile lui Narcis Răducan: „Chiar dacă FCSB prinde play-off-ul, e greu să termine pe podium"

>

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.