Liga 1

Dezvăluire în direct! Care este adevărata avere a lui Dan Șucu? „Forbes vă dă cu 120 de milioane de euro” / „Doar atât?!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 18 octombrie 2022

Omul de afaceri Dan Șucu a dezvăluit în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.ro, cât valorează averea lui. Dacă publicația Forbes îl creditează pe investitorul Rapidului cu 120 de milioane de euro, bani proveniți din producția de mobilă, Șucu susține că averea sa este mult mai mare și oferă un indiciu. 

- Domnule Șucu, bine ați venit la emisiune!
- Mulțumesc frumos de invitație! O invitație din partea dumneavoastră, care sunteți o legendă în zona de presă sportivă, e mai mult decât onorantă.

- Când ajungi legendă ești la capătul drumului.
- Pe vremuri, se spunea că dacă ajungi la 60 de ani nu mai vine nici salvarea!

>

Care este adevărata avere a lui Dan Șucu, patronul Mobexpert

- Sunteți proprietarul Mobexpert. O cifră de afaceri de 200 de milioane de euro și 2.300 de angajați.
- Așa este.

- Opt fabrici, puncte de vânzare în România, Sofia și Belgrad. Mai pregătiți ceva?
- Să mai vină și generația următoare, să aibă și ea ceva de lucru. Nu poate să lucreze doar o generație. Ce nu ați spus este că am o societate care nu are contracte cu statul. Care nu își obține veniturile din contracte făcute cu bugetul sau cu firme de stat. Pur și simplu este o firmă care se adresează clientului final, servind peste o sută de mii de clienți pe an. simplu este o firmă care se adresează clientului final, servind peste o sută de mii de clienți pe an.

- Cum ați ajuns la mobilă. De unde până unde?
- Sunt 30 de ani de-atunci. Era o perioadă în care căutam ceva. Am început pe mobilă, împreună cu un partener, și acolo am rămas. Mi-a plăcut foarte mult. N-are cum să nu îți placă ideea de mobilă.

- Și n-ați ales rău!
- N-am ales deloc rău. Și vă spun, partea cea mai frumoasă este aceea că atunci când stai în magazine vorbești numai cu oameni fericiți. Când cumperi mobilă? Atunci când ți-e bine.

- Aveți dreptate.
- Una e să fii doctor și să vezi numai oameni bolnavi în jurul tău. E superbă meseria, dar e presantă. Sau polițist, când vezi numai hoți pe lângă tine.

- Forbes vă dă cu o avere de 120 de milioane de euro.
- Părerea mea este că acolo e cam o treime din valoare.

- Deci sunteți și mai bogat?
- Ha, ha, ha. OK!

- Bănuiesc că ați auzit ce a declarat domnul Țiriac despre când a simțit prima oară că e bogat. Când a intrat într-un restaurant și nu s-a uitat la prețuri. Dumneavoastră când ați avut această senzație?
- Banii îți dau o anumită încredere și, într-adevăr, o liniște, o siguranță. Are dreptate domnul Țiriac, pentru că există un moment în care pur și simplu nu mai ai nevoie să te uiți pe notele de plată.

- Dumneavoastră vă uitați?
- Pe cele personale mai puțin, pe cele de societate, da. Trebuie!

- Am citit că după Revoluție ați început cu un comerț cu fructe, cu haine.
- Habar n-am de unde a venit așa ceva! Nu am nicio idee. Nu a fost așa. Am avut câteva afaceri anterioare. Cu Mobexpert am pornit chiar de ziua mea, când împlineam 30 de ani. Și în curând o să fie 30 de ani de atunci.

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.