Liga 1

Istvan Kovacs, gafe în serie cu o lună înainte de Mondial » 3 erori majore și în CFR Cluj - Sepsi!

+16 Foto
Istvan Kovacs // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 18 octombrie 2022

Istvan Kovacs (38 de ani), cel mai bine cotat arbitru al României, a avut o prestație extrem de slabă în meciul dintre CFR Cluj și Sepsi, 2-1.

Arbitrul delegat la Mondialul din Qatar a greșit din nou flagrant, după ce în meciul dintre Leverkusen și Porto (0-3), din Champions League, a fost salvat de VAR.

Istvan Kovacs, serie de greșeli în CFR Cluj - Sepsi. Nici VAR-ul nu l-a mai salvat!

În partida jucată la Cluj, centralul din Carei a judecat greșit 3 faze extrem de importante, în care ar fi trebuit să acorde 3 cartonașe roșii.

1. Minutul 6: Aganovic, iertat de eliminare

  • În minutul 6, Adnan Aganovic a fost iertat de eliminare. Jucătorul lui Sepsi a preluat greșit, iar Cephas Malele i-a furat mingea. Aganovic l-a blocat pe vârful lui CFR Cluj punându-i mână în piept și a văzut doar cartonaș galben.
  • De ce ar fi trebuit roșu? Atacantul clujenilor scăpa singur spre poarta lui Sepsi, iar în jurul lui mai erau alți doi coechipieri. În plus, duelul nu a fost pentru minge, singura intenție a lui Aganovic fiind doar aceea de a-l bloca pe Malele.

2. Minutul 29. Malele a scăpat de „roșu” după ce a lovit cu cotul

  • În minutul 29, Cephas Malele (28 de ani) a avut prim-planul în duelul cu Andres Dumitrescu (21 de ani). În tentativa de a proteja mingea, atacantul „feroviarilor” a dus brațul în spate și l-a lovit violent pe apărător.
  • Istvan Kovacs a dictat inițial doar fault. După ce a văzut că arcada lui Dumitrescu sângerează, a scos din buzunar cartonașul galben
  • „Îi sparge... Zici că suntem la judo. De ce să-i dea doar «galben» când ai dovada, sângele, la fața locului?! E de «roșu»!  La VAR cine e? Florin Andrei? Vrei ca Florin Andrei (n.r- arbitrul VAR) să îi spună lui Istvan Kovacs ceva?”, a spus Ion Crăciunescu, la emisiunea „Fotbal Club”, de la DigiSport.

3. Minutul 64. S-a făcut că nu vede gestul violent al lui Deac

  • În minutul 64, la 1-1, Ciprian Deac a văzut doar cartonaș galben după un gest violent, într-un duel cu Mark Tamas. Fundașul lui Sepsi a intrat prin alunecare și a respins o minge, iar Deac a sărit și a aterizat cu talpa fix pe burta adversarului.
  • Kovacs a oprit jocul, a dictat fault în atac și i-a dat doar galben jucătorului de la CFR. Decizia corectă ar fi fost eliminarea lui Deac. 

În Liga Campionilor, pe Kovacs l-a salvat arbitrajul video

Cu o lună înainte de CM 2022, Istvan Kovacs a făcut trei greșeli majore la Leverkusen - Porto (0-3).

„Aproape totul salvat de VAR. Istvan Kovacs poate să-i fie recunoscător experimentatului Paolo Valeri, care i-a corectat greșeli importante. Bakker nu a simulat, din contră, era faultat de penalty. Schick a deviat mingea cu brațul, un henț mai dificil de observat, iar lovirea lui Galeno, înainte de 2-0, a fost în interiorul careului. Un stil de arbitraj nu întotdeauna înțeles”, a comentat O Jogo. 

„Două contacte ușoare au fost suficiente pentru ca arbitrul să dicteze două lovituri de pedeapsă în favoarea adversarilor”, a conchis Bild, care a analizat și fază cu fază. 

  • Minutul 14. Bakker, lovit peste picioare în careu de Uribe chiar în fața „centralului”. „Ce a făcut Kovacs? I-a arătat galben lui Bakker, a văzut simulare. Bakker s-a înfuriat, nu-i venea să creadă. Atunci a intervenit arbitrul video. Românul a revăzut faza pe monitor și a întors decizia. Penalty”. Portarul lui Porto, Diogo Costa, a respins mingea lui Demirbay. 
  • Minutul 35. „Adli a înscris din șapte metri, dar imaginile pe slow motion au dovedit că Schick a deviat balonul cu brațul. Cu ajutorul VAR, Kovacs a anulat reușita pentru henț. Era și ofsaid, apropo!”. 
  • Minutul 53. „Kovacs a dat întâi lovitură liberă de la marginea careului după ce Adli l-a lovit pe Galeno. Arbitrul video a trecut peste el. Picioarele lui atacantului de la Porto erau în suprafața de pedeapsă”. 
     

Pedepsit 6 etape după FCU Craiova - CSU Craiova

Istvan Kovacs a avut o perioadă de 6 etape în care nu a fost delegat ca central, după prestația slabă din FCU Craiova - CSU Craiova (1-2), din etapa a 4-a din Liga 1.

Ce a făcut Kovacs atunci?

  • Istvan Kovacs nu a observat faultul lui Van Durmen la Jovan Markovic și a lăsat jocul să continue. După câteva zeci de secunde, „centralul” din Carei a fost chemat la marginea terenului, unde a revăzut faza și a acordat lovitură de la 11 metri. 
  • Ulterior, Kovacs a mai acordat un penalty pentru CSU Craiova, în minutul 45+1. Hanca a executat o lovitură liberă, mingea l-a lovit pe Bahassa, arbitrul a considerat că a fost henț și a arătat punctul cu VAR. Hanca a transformat lovitura de pedeapsă fără emoții, primul său gol în tricoul alb-albastru. Reluările au arătat însă că „centralul” nu a luat decizia corectă. 

VIDEO Golul care a decis CFR Cluj - Sepsi

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.