Liga 1

Sancțiuni dictate după Petrolul - FCSB și CSU Craiova - Petrolul

+29 Foto
Aruncarea de fumigene pe teren de către fanii ploieșteni a dus la amendarea Petrolului // foto: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 19 octombrie 2022

Clubul Petrolul Ploiești a fost amendat cu un total de 22.500 de lei pentru incidentele din tribune de la meciurile cu FCSB, scor 0-2, și CSU Craiova, 1-2. Și vicecampioana e pusă la cheltuială, fiind penalizată cu 5.000 de lei.

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis penalizarea clubului ploieștean cu 15.000 de lei pentru incidentele de la meciul cu FCSB și cu alte 7.500 de lei pentru cele de la partida cu CSU Craiova, din Bănie.

„În temeiul art. 82.1 și 3 a și c, raportat la art. 83. 2. d din RD, se sancționează clubul ACS Petrolul 52 cu penalitate sportivă de 15.000 lei.

În temeiul art. 82.2 și 3 a și c, raportat la art. 83. 2. b din RD, se sancționează clubul ACS Petrolul 52 cu penalitate sportivă de 7.500 lei”, se arată în explicațiile prezentate pe lpf.ro.

Petrolul, amendată cu peste 20.000 de lei

Articolul 82.3 din Regulamentul Disciplinar, punctele a și c, face referire la:

  • „introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă;
  • aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc”.

Amenzile dictate de Comisia de Disciplină vin într-un moment delicat pentru Petrolul, club cu mari probleme financiare, aflat în căutare activă de noi sponsori. 

Amendă și pentru FCSB

FCSB va avea de plătit o amendă de 5.000 de lei pentru incidentele de la meciul cu Petrolul: „În temeiul art. 82.2 și 3 a și c, raportat la art. 83. 2. b din RD, se sancționează clubul FC FCSB cu penalitate sportivă de 5.000 lei”.

De unde diferența între sume? FCSB a fost amendată pentru faptul că suporterii roș-albaștri „au introdus și au aprins pe stadion obiectele și materialele” menționate mai sus, iar Petrolul are de plătit respectiva amendă pentru faptul că fanii ploieșteni au aruncat cu obiecte „spre alți spectatori sau spre/în terenul de joc”.

>

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.