Cupa Romaniei

Ce se întâmplă după seria de „roșii” din UTA - FCSB » Unde se aplică suspendările

+25 Foto
„Centralul” Adrian Cojocaru a arătat 4 cartonașe roșii în UTA - FCSB // foto: Alexandra Fechete

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 19 octombrie 2022

Patru jucători au fost eliminați în meciul dintre UTA și FCSB, încheiat cu scorul de 2-2, și nu vor putea juca în următorul meci de campionat. 

Patru jucători au fost eliminați în ultimele 13 minute de joc din UTA - FCSB, toți după ce au primit două cartonașe galbene.

De la FCSB au văzut „roșu” Rachid Bouhenna, Risto Radunovic și Octavian Popescu, din tabăra gazdelor a fost eliminat Andrei Chindriș, chiar în afara terenului.

Ce se întâmplă după seria de „roșii” din UTA - FCSB

Cei 4 jucători vor lipsi de la următorul meci de campionat al echipelor la care sunt legitimați. 

FRF specifică în regulament că „executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza competiţiei, se face în primul joc oficial disputat de echipă, cu respectarea prevederilor art. 41 din Regulamentul Disciplinar”.

Textul de mai sus a fost adăugat ulterior de FRF la ROAF pentru a înlătura confuzia produsă de pasajul inițial de regulament privind suspendările.

Articolul inițial care stârnea confuzie totală preciza, concomitent: „pentru suspendări se vor lua în calcul doar etapele din competiția în care jucătorul a săvârșit abaterea”, dar „până la executarea în totalitate a sancțiunii, jucătorii nu vor avea dreptul de a evolua în nicio competiție oficială”.

Pentru UTA și FCSB urmează dueluri importante de campionat. Arădenii vor juca cu CSU Craiova acasă, bucureștenii cu Sepsi în deplasare.

N-ai voie să faci așa ceva. Ai văzut ce s-a întâmplat și faci același lucru. Chindriș va plăti și va plăti scump pentru asta. L-am păstrat ca să fie titualar în Liga 1. Jucăm din 3 în 3 zile, aveam nevoie de prospețime. De asta am hotărât ca pe el să îl odihnesc. Pentru asta va plăti scump! În primul rând financiar.

- Ilie Poenaru, antrenor UTA

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.