Baschet

Seară perfectă pentru baschetul românesc » Victorii răsunătoare în Europa pentru U-BT Cluj Napoca, CSM Oradea, SCM Craiova și CSO Voluntari

U-BT Cluj, victorie mare în Eurocup / FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 20 octombrie 2022

Baschetul românesc a avut o seară perfectă în cupele europene. U-BT Cluj-Napoca, CSM Oradea, SCM Craiova și CSO Voluntari au obținut victorii spectaculoase.

Campioana U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe Cedevita (Slovenia), scor 94-76, în runda secundă a grupei A din Eurocup, a doua competiție continentală, după Euroligă. Susținuți de 5.062 de fani, „studenții” au pornit ca din tun, 28 de puncte în primul sfert și nu au mai cedat nicio secundă inițiativa, pentru prima victorie în grupă.

MVP-ul partidei a fost sârbul Stefan Bircevic, cu 24 de puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă. Pentru clujeni au mai contribuit: Meindl (19 puncte), Guzman (16), Cățe (11), Taylor (9), Stipanovic (5), Sanders (4), Kuti (3), Patrick (3). U-BT este momentan pe locul 4 în grupă. Primele 8 din 10 formații merg în play-off. 

Victorii pe linie în FIBA Europe Cup

CSM Oradea a intrat prima în scenă, de la ora 19:00, și a obținut o victorie zdrobitoare în fața bulgarilor de la Rilski Sportist, scor 99-63. Reușitele orădenilor au fost semnate de Tarolis (21 puncte), Neal (17), Holt (13), Markovic (10), Baciu (8), Nicolescu (8), Richard (8), Carter (5), Ogden (4), Gheorghe (3), Năstruț (2). Formația antrenată de Cristian Achim ocupă locul secund în grupa E, după două meciuri disputate. Primele două clasate din fiecare grupă merg în faza următoare.

Surpriza serii în baschetul european a reușit-o SCM Craiova, în deplasarea din Germania contra celor de la Crailsheim Merlins, victorie 73-60. Defensiva trupei lui Vitaly Stepanovski a funcționat perfect, iar punctele au fost reușite de: Edwards (18), Nikolic (15), Hopkins (11), Palmi (11), Flannigan (9), Watson (7), Voinescu (2). Oltenii sunt lideri în grupa H din FIBA Europe Cup, cu punctaj maxim după primele două runde.

Locul secund în grupa H este ocupat tot de o reprezentantă a României, CSO Voluntari. Ilfovenii au trecut de suedezii de la Norrkoping, scor 75-60. Punctele au fost reușite de Moore (15), Larrier (13), Torok (12), Planicic (8), Vasiliauskas (8), Cotton (6), Thompson (6), Gother (4), Tohatan (3).

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.