Liga 1

Alexandru Corneschi, cel mai rapid maratonist român, despre cum a lăsat fotbalul pentru atletism: „Așa a început totul” + Ce echipă și ce fotbalist admira

Alexandru Corneschi

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 21 octombrie 2022

Alexandru Corneschi, cel mai rapid maratonist român, a fost invitatul jurnalistului Costin Ștucan la emisiunea GSP Live. 

Acesta a vorbit despre cum s-a lăsat de fotbal pentru a se dedica atletismului, precum și despre Nicolae Dică (42 de ani), antrenorul celor de la FCSB, pe care îl admira în perioada în care tehnicianul evolua pentru gruparea roș-albastră. 

Alexandru Corneschi: „Am plecat cu gândul de acasă să mă duc la fotbal”

„Fotbalul era singurul sport care se juca la noi în cartier, la Botoșani. Tatăl meu m-a văzut foarte energic. Ai mei mi-au luat un calculator în rate, era cât un dulap, era imens. 

Tatăl meu mi-a zis: «Nu vrei să te duci la un liceu sportiv? Să faci un sport într-un cadru organizat, să te antrenezi. Am plecat cu gândul de acasă să mă duc la fotbal. 

VIDEO EXCLUSIV. Alexandru Corneschi despre pasiunea față de fotbal: „Am renunțat la fotbal pentru atletism. Îmi plăcea de Dică”

>

Am văzut un antrenament de pe margine al unei echipe. Nu mi-a plăcut, pentru că spiritul de echipă lipsea, deși erau și juniori. Nu mi-a plăcut că toată lumea era numai pentru el. 

Am zis: «OK, nu îmi place.» Vreau un sport în care toată munca mea să se vadă în rezultatul final. Am rămas în curtea liceului sportiv și am căutat un antrenor de atletism. Așa a început totul. 

Eu eram stelist de mic. Îmi plăcea de Nicolae Dică”, a spus Alexandru Corneschi la GSP Live.

Citește și alte articole:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.