Opinii

Un egal norocos

Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  vineri, 21 octombrie 2022

Desfășurat pe un Giulești arhiplin și frenetic, derby-ul Superligii a început împotriva afișului, care anunța duelul dintre cel mai productiv atac (Farul) și cea mai solidă apărare (Rapid). Încurajate de un public furibund, gazdele s-au năpustit peste adversari de parcă ar fi vrut să-i devoreze. Să încheie repede socotelile. Asaltul s-a limitat însă la bara lui Sefer, iar iureșul vișiniu s-a potolit după un sfert de ceas.

Atât au așteptat „marinarii” lui Hagi. Aceștia au înscris la cea dintâi incursiune, un Alibec mai mobil ca oricând fructificând excepționala pasă, de maestru, servită de Grameni. Farului i-a aparținut și ultima mare ocazie a reprizei, irosită de L. Munteanu la capătul unor schimbări de direcție derutante. 

Impulsionată de Al. Ioniță, același dribleur fin, dar uneori prea atașat de minge, Rapid a avut posesie, nu și inspirație. Rezumând, o primă jumătate generoasă, cu fotbal de calitate, mult peste nivelul campionatului.

După pauză, Rapid a continuat să preseze și, logic, a restabilit egalitatea prin neobositul Săpunaru. Au urmat o ratare a lui Alibec și o bară a lui Albu, cel mai util om al giuleștenilor, apoi partida a revenit la aspectul inițial. Cu Rapid forțând din răsputeri și bombardând poarta lui Aioani, cu Farul strângând rândurile și absorbind presiunea. Contând însă din ce în ce mai puțin.

Băieții lui Mutu au mai înscris un gol, salutat cu entuziasm de public, dar anulat corect de Istvan Kovacs (arbitraj de clasă, calm) după ce s-a consultat cu colegii din camera VAR. Așa s-a încheiat, nedecis, un meci frumos, jucat de două formații care au dovedit că nu întâmplător se află în fruntea clasamentului.

Spre lauda lor, oferind o partidă de zile mari, spectaculoasă, dramatică, ambele echipe au onorat și au respectat un derby care i-a adus liderului un egal totuși norocos. Grație căruia Farul păstrează însă cele 5 puncte avans.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.