Campionate

Erik ten Hag confirmă că a fost sfidat de Cristiano Ronaldo și nu-l menajează: „Ești judecat după cum te comporți, nu este vorba de vârstă sau reputația pe care o ai”

Erik ten Hag, Foto: Instagram

Articol de Sebastian Vasile  —  sâmbătă, 22 octombrie 2022

Erik ten Hag (52 de ani), managerul lui Manchester United, a vorbit despre decizia luată în cazul lui Cristiano Ronaldo (37). Olandezul a declarat că „trebuia să existe consecințe!”.

CONTEXT:

  • Erik ten Hag a decis să-l excludă din lot pe Cristiano Ronaldo (37) pentru partida de duminică, cu Chelsea, după ce a refuzat să fie introdus în finalul meciului cu Tottenham (2-0), de miercuri.
  • Lusitanul a plecat la vestiare când meciul dintre Manchester United și Spurs nici nu se terminase.

Erik ten Hag îl avertizase pe Ronaldo cu privire la comportamentul său încă din vară, când portughezul a plecat de la stadion la pauza meciului amical jucat de „diavoli” cu Rayo Vallecano, scor 1-1.

La conferința de presă premergătoare meciului cu Chelsea, Ten Hag a fost întrebat direct dacă Ronaldo a refuzat să intre pe teren în partida cu Tottenham, iar olandezul a confirmat și a oferit mai multe explicaţii: „Da. A refuzat să intre pe teren”.

Erik ten Hag: „Trebuia să existe consecințe!”

„Eu sunt managerul, sunt responsabil pentru cultura de aici și pentru ce se întâmplă la echipă. Trebuie să stabilesc anumite standarde și valori, pe care trebuie să le controlez. Toți facem parte dintr-o echipă.

Și după meciul cu Rayo Vallecano, am spus că este inacceptabil, dar atunci n-a fost singurul care a plecat mai devreme. A doua oară trebuia să existe consecințe. Asta este ceea ce s-a întâmplat.

Va absenta mâine. E un jucător important pentru echipă și ne va lipsi, dar cred că este important pentru atitudinea și mentalitatea grupului, iar acum trebuie să ne concentrăm pentru partida cu Chelsea, asta este cel mai important.

Cristiano a realizat multe în cariera sa. Este atât de strălucitor! Dar el trebuie să fie conștient că ești judecat după cum te comporți astăzi, nu este vorba de vârstă sau reputația pe care o ai”, a declarat Erik ten Hag, potrivit BBC.

Ten Hag intenționează să-l primească în lot pe Ronaldo duminică, când „diavolii” vor începe pregătirile pentru meciul de joi din Europa League cu Sherrif Tiraspol, potrivit sursei menționate anterior.

Cristiano Ronaldo a plecat la vestiare, înainte ca arbitrul să fluiere finalul meciului cu Tottenham, Foto: Imago Images

Erik ten Hag nu a glumit! A impus reguli încă din prima zi

Din prima zi ca antrenor al Manchester United, managerul olandez a impus un set de reguli dure pe „Old Trafford”.

Ten Hag i-a avertizat pe jucători: „Nu o să accept reacțiile nervoase pe teren. Fără proteste la adresa arbitrajului, certuri cu colegii și gesticulări”.

Aceeaşi sursă menționează că „jucătorii lui Manchester United îl susțin în totalitate pe fostul antrenor de la Ajax”.

Citește mai multe articole din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.