Liga 1

U Cluj - CFR 1-2 » Derby de la 11 metri: uite așa câștigă CFR campionatele!

+9 Foto
CFR Cluj a învins-o în deplasare pe U Cluj, scor 2-1, în etapa #15 din Liga 1. 24.500 de spectatori au fost pe Cluj Arena, record de asistență în actuala stagiune!

Articol de Eduard Apostol, Raed Krishan (foto)  —  Sunday, 23 October 2022

CFR Cluj a învins-o în deplasare pe U Cluj, scor 2-1, în etapa #15 din SuperLiga. 24.500 de spectatori au fost pe Cluj Arena, record de asistență în actuala stagiune!

U Cluj - CFR 1-2. Cronica de pe Cluj Arena: Uite așa câștigă CFR campionatele!

Dan Petrescu a bifat o nouă victorie de orgoliu, în stilul deja clasic al CFR-ului, cu penalty-uri, cu joc minimalist, dar fără prea mare emoții, lăsându-le celor de la U doar mândria.

Mult zgomot pentru mai nimic. Fotbaliști de calitate, echipe cu ștaif, energie și poleială multă, pe gazon și în tribune, dar un joc care, fără a jigni eforturile celor implicați în el, a semănat cu un derby de județeană între Vulturul Mintiu Gherlii cu Unirea Tritenii de Jos. Ultimele minute au fost electrizante, în rest modest.

Eternele și fascinantele penalty-uri

Un fotbal pe gustul lui Dan Petrescu, minimalist, genul de meci cu care CFR Cluj câștigă campionat după campionat. 

CFR Cluj și-a făcut viața ușoară în derby-ul Clujului și a fructificat prima și unica greșeală a reprizei de start pe "Arena". Pentru a da apoi copy/paste la o fază similară în a doua parte, într-un moment de plictis al confruntării. 

Dacă la prima fază, Ilie îi face freza cu crampoanele lui Yuri, la a doua nu e clar că Bălan l-a acroșat pe Kolinger, iar gazdele au contestat vehement acordarea loviturii de la 11 metri.

"Centralul" Petrescu a fost aproape de fază, faultul nu a fost evident, dar, așa cum și VAR a validat decizia, pe una dintre reluări se vede cum atacantul îl lovește pe jucătorul CFR-ului. 

VIDEO. Reluarea care a făcut VAR-ul să nu intervină la cel de-al doilea penalty primit de CFR cu U Cluj

>

Când U Cluj a revenit în joc, cu faultul "în oglindă" al lui Kolinger asupra lui Bălan, era prea târziu, tardiv, "Șepcile roșii" au oferit impresia fanilor că au murit în picioare

Oricum, incredibil, unele lucruri nu se schimbă nici peste ani, mai ales în confruntările dintre cele două rivale, "feroviarii" jucând meticulos, întrebuințându-se cât trebuie, pentru a-și îngenunchea adversarul de la punctul cu var.

Gaudeamus, Dan Petrescu!

CFR nu a accesat în niciun moment butonul de panică, U Cluj impresionând - vorba vine, prea multe minusuri la alb-negrii - doar cu tentative. Elevii lui Eugen Neagoe au venit fără teme la derby, oricât au dorit să le sufle cei din tribune, nu au avut nicio șansă în fața profesorului Dan Petrescu. 

Da, "Bursucul" e maestru emerit în fotbalul românesc. Echipa sa a știut mereu să trateze astfel de confruntări, precum cea cu U redusă la o formație care doar a creat emoții, nu și panică, mai mult datorită ultrașilor "Șepcilor roșii", mai puțin a fotbaliștilor. Deși nu a fost "clasicul" 1-0, ci prietenul cel mai bun, adică 2-1, CFR a absorbit orice posibilă lovitură, reducând la maximum riscurile.

80 de goluria reușit Deac în Liga 1, în 360 de meciuri

Clasamentul live din SuperLiga

FINAL. U Cluj - CFR Cluj 1-2

U Cluj - CFR Cluj. Echipele de start

Față de meciul cu U Cluj din grupele Cupei, Dan Petrescu a aliniat astăzi o formulă de start complet schimbată! Astfel, niciun titular de joi nu se regăsește în primul „11” trimis în această seară de „Bursuc”.

U CLUJ: Iliev - Vlădoiu, Pițian, Fl. Ilie, Ispas - Simion, Pires, I. Filip - Horșia, L. Fulop, Thiam
REZERVE: Gorcea - Nowak, Briceag, Bic, Remacle, Haită, Hofman, Moraru, Ad. Bălan
ANTRENOR: Eugen Neagoe

CFR CLUJ: Scuffet - Cr. Manea, Kolinger, Yuri, Camora - Boateng, Muhar, Deac - Petrila, Yeboah, Malele
REZERVE: Bălgrădean - Braun, A. Burcă, Hoban, Cvek, Roger, Gîdea, Bîrligea, Janga
ANTRENOR: Dan Petrescu

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca)
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti) / A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti), A2: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti) / Arbitru VAR: Costreie Sorin (Buftea), Arbitru AVAR: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare)

VIDEO. Galeria lui U Cluj, show înaintea derby-ului: „O viață întreagă alături de culori”

>

VIDEO. Atmosfera din oraș, înainte de U Cluj - CFR Cluj

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.