Tenis

Gazeta a luat pulsul străzii » Ce spun românii despre scandalul în care e implicată Halep: „Poate s-o fi «dopingat» și antrenorul”

Foto: Captură GSP

Articol de Iosif Popescu (video), Cătălin Stroia  —  duminică, 23 octombrie 2022

Simona Halep (31 de ani, 9 WTA) a picat un anti doping la US Open 2022 și a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritatea a Tenisului. Halep a fost apărată de mai multe nume importante din lumea sportului românesc precum Ilie Năstase, Sorana Cîrstea sau Eduard Novak. 

Dar ce cred românii? Gazeta a luat pulsul străzii, întrebându-i pe locuitorii Capitalei cum percep situația sportivei din România și cine cred ei că este vinovat pentru cele întâmplate.

 VIDEO. Cum văd bucureștenii situația: „Să ne rugăm toți să treacă cu bine peste tot”

>

Locuitorii capitalei au transmis mesaje de susținere pentru Simona Halep și nu o consideră principala vinovată faptul că a fost depistată pozitiv la testul de anti-doping. Printre reacțiile acestora s-au numărat:

  • „Mi-a lăsat impresia că cineva a vrut să-i facă rău. Nu cred că există cuvântul dopaj la nivelul ei”
  • „N-aș merge pe premisa ca ea să fi făcut acest lucru de capul ei”
  • „Mi-e greu să cred că la nivelul ei și la câte teste a făcut anterior să se întâmple acest lucru”
  • „Să ne rugăm pentru ea să scape de toate”
  • „Poate antrenorul s-o fi «dopingat» și el și a făcut-o și pe ea să facă la fel” :)

În trecut, românii au susținut în repetate rânduri că Simona Halep se află printre cele mai bune sportive din România. Într-un studiu IRES din 2014, Simona Halep era a 4-a în ordinea repondenților în ceea ce privește cel mai iubit sportiv român, iar 60% din aceștia afirmau că au văzut meciurile de la Roland Garros ale jucătoarei de tenis. 

Adrian Marcu, discuție cu Simona Halep: „Am simțit-o puternică”

Fostul antrenor al Simonei Halep, Adrian Marcu a mărturisit că a luat legătura cu sportiva după scandalul de dopaj și a dezvăluit cum se simte dubla campioană de Grand Slam.

„Am vorbit puţin cu ea. i-am spus că suntem alături de ea. Eu sunt ferm convins că orice s-a întâmplat nu a fost cu voia ei. Şi acum am simţit-o puternică. Dar, cum a zis şi ea, acesta e un meci pe care nu l-a avut până acum. Va trebui să fie foarte bine sfătuită, pentru a reuşi să câștige şi acest meci.

Orice aş fi putut să aud, dar asta cu dopajul, nu! Simona era foarte, foarte grijulie. În plus, să ne gândim de câți ani e Simona în top și câte controale antidoping a făcut până acum.

O sportivă ca Simona, de valoarea ei, oricum trebuia să spună în fiecare zi unde poate fi găsită la o anumită oră. S-a întâmplat să vină din Australia şi a doua zi, la 6 dimineaţa, să vină cineva care face controlul”, a spus Adrian Marcu, potrivit OrangeSport.

Citește și alte știri  despre Simona Halep:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.