Auto

RoDrift în 3 momente: la un pas de tragedie, fiul care își concurează tatăl + fotograful devenit campion

Foto: captură RoDrift

Articol de Iosif Popescu (video), Cătălin Stroia  —  luni, 24 octombrie 2022

În weekend-ul 22-23 octombrie s-a desfășurat, în parcarea Arenei Naționale, cea mai mare competiție din România adresată drift-ului, unde au luat startul 70 de concurenți din România, Bulgaria și Ucraina. Competiția a scos la lumină povești ale concurenților, dar și un accident din care au scăpat nevătămați un pilot și un cameraman.

VIDEO Accident la RoDrift

>

În cea de-a doua zi  a competiției, un pilot ucrainean a derapat pe finalul traseului și a lovit o schelă de filmare. Cameramanul aflat pe respectiva schelă a sărit la momentul impactului și a scăpat nevătămat, în timp ce pilotul a fost scos din mașină, teafăr, de staff-ul competiției și de un echipaj SMURD. 

VIDEO La 16 ani îi ia fața tatălui pe circuit: „Nu-l iert niciodată”

>

Gabriel Imre junior (16 ani) este cel mai tânăr pilot la categoria cea mai bună a competiției și luptă împotriva tatălui său, Gabor Imre, cel care l-a atras spre acest sport extrem. În calificări, tânărul pilot a terminat pe primul loc în calificări și pe locul 3 în clasamentul general. Acesta mărturisește că uită de orice formalități atunci când luptă cu tatăl său.

„Când concurăm suntem rivali, dar apoi rămâne aceeași relație de familie. Nu-l iert niciodată pe tata pe circuit. Totuși, am avut noroc cu tatăl meu în acest sport pentru că a fost lângă mine atunci când am avut accidente și a știut să mă calmeze în anumite momente”, a spus Gabriel Imre Junior

VIDEO Radu Moise, fotograful devenit campion în circuit

>

Radu Moise, cunoscut sub numele de Evil Santos, este cel mai bun pilot de drifting din România, dar înainte de a practica  acest sport a fost fotograf în cadrul întrecerilor de drifting.

„Înainte de a face pasul spre competițiile de drift, le făceam poze piloților, iar asta se întâmpla prin 2007-2008 când eram doar un copil.  Când am crescut, am reușit să-mi cumpăr o mașină și să câștig competiția. Însă pentru a fi campion  am fost nevoit să investesc în mașină toți banii câștigați”, a spus Radu Moise.

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.