Tenis

Sorana Cîrstea, dezvăluiri despre programul anti-doping din tenis: „La ora 6 aud că bate cineva la ușă!”

+40 Foto
Sorana Cîrstea (32 de ani, 38 WTA) a dezvăluit cât de strict este programul de testare anti-doping din tenis.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 24 octombrie 2022

Sorana Cîrstea (32 de ani, 38 WTA) a dezvăluit cât de strict este programul de testare anti-doping din tenis. 

  • CONTEXTSimona Halep a picat un test anti-doping la US Open 2022
  • Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an. Jucătoarea noastră a fost informată de testul pozitiv pe 7 octombrie.

Protocolul anti-doping în vigoare în tenisul mondial prevede testări și în afara turneelor. După cum dezvăluie Sorana Cîrstea, oficialii WADA pot să apară în orice moment la locuințele jucătorilor.

Sorana Cîrstea: „Am fost testată și de trei ori într-o săptămână”

„Este această aplicație în care tu, în fiecare zi, trebuie să dai o oră în care poți fi testat. Pe noi ne testează în turnee, dar avem acest program care te testează și în afara turneelor. Când vor ei, fără să anunțe. 

Și tu, în fiecare zi, ai aplicația și spui: «Eu în general am 6-7 dimineața acasă». Pentru că știu că între 6 și 7 sunt acasă dimineața. Trebuie să dai o oră în care ei pot veni să te testeze.

De foarte multe ori dimineața la ora 6 aud că bate la ușă cineva. Îți vin acasă, mi-au venit și săptămâna trecută. Vin constant. Tu practic trebuie să fii disponibil o oră pe zi în care ei să poată veni să te testeze. 

Oriunde, nu contează că săptămâna viitoare plec în Franța. Eu trebuie să dau adresa de la hotel din Franța și ora la care mă vor găsi. Am avut și de trei ori într-o săptămână”, a spus Sorana Cîrstea în cadrul podcastului „La Fileu”.

Sorana Cîrstea, mesaj pentru Simona Halep: „O spun chiar dacă nu suntem cele mai bune prietene”

În ciuda faptului că cele două nu sunt legate de o relație de prietenie, Cîrstea a ținut să-și arate sprijinul față de Halep printr-o postare pe Instagram.

Deși poate nu suntem cele mai bune prietene, o știu suficient de bine pe Simona încât să cred cu tărie că ea nu s-ar fi atins niciodată intenționat de vreo substanță dopantă. Tenisul reprezintă fair-play și înseamnă și să lasi rivalitățile deoparte. Simona este o mare jucătoare și a ajuns aici prin propriile merite. Chiar sper că va lupta în acest caz și va ajunge la lumina în cele din urmă, atât pentru ea, cât și pentru minunatul nostru spor
- Sorana Cîrstea

VIDEO. Reacțiile românilor după ce Simona Halep a fost testată pozitiv: „Nu merită așa ceva!”

>

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.