Tenis

Sorana Cîrstea: „Adidas îmi spunea: «Mai bine să fii frumușică și în top 20, decât să nu arăți bine și să fii numărul 1»”

+40 Foto
Sorana Cîrstea // foto: Instagram @ soranacirstea

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 25 octombrie 2022

Sorana Cîrstea, acum în vârstă de 32 de ani și locul 38 WTA, susține că reprezentanții Adidas, compania de echipamente sportive cu care a colaborat până în 2016, i-au transmis: „Mai degrabă arăți bine și ești în top 20, decât să nu arăți bine și să fii numărul 1”.

Sorana Cîrstea colaborează din 2016 cu firma americană New Balance, dar până atunci a avut contract cu Adidas timp de 12 ani.

Sportiva cu două trofee cucerite în carieră a dezvăluit ce strategia ar fi abordat Adidas la un moment dat într-o discuție: un mesaj cu tentă sexistă pe care i l-au transmis reprezentanții companiei din Germania.

+40 Foto
Sorana Cîrstea / FOTO: Instagram

Sorana Cîrstea: „Adidas îmi spunea: «Mai degrabă arăți bine și ești în top 20, decât să nu arăți bine și să fii numărul 1»”

„Îmi aduc aminte când aveam contract cu Adidas. Tot timpul îmi spuneau, având în vedere că arăt binișor pentru o sportivă, că «Mai degrabă arăți bine și ești în top 20, decât să nu arăți bine și să fii numărul 1».

Când ești în top 20, oricum ești văzută, ești sus și stă lumea la fiecare turneu. Așa că îmi spuneau: «Mai bine ești frumușică și în top 20, decât... mai puțin frumoasă și numărul 1». Vă dați seama, au și ei cotele lor, e o piață”, a relatat Sorana în podcastul „La Fileu”, găzduit de artistul Speak.

+40 Foto
Sorana Cîrstea / FOTO: Instagram

„În general, contractele noastre sunt internaționale. Primești în funcție de cât vinzi. Cel mai bine plătite sunt americancele, chinezoaicele, japonezele. Osaka rupe, a fost în ultimii ani cel mai bine plătită sportivă! Marea Britanie vinde, la fel Spania, Franța. 

Estul Europei nu prea vinde. Depinde foarte mult de tine, ca personalitate, ce inspiri, cum te prezinți”, spusese Sorana anterior. 

12 ani de colaborare între Sorana Cîrstea și Adidas

Colaborarea dintre Sorana Cîrstea și Adidas a început în 2004, când sportiva avea 14 ani și tocmai câștigase primul turneu ITF. În acel an, Adidas a inclus-o pe Sorana în programul lor de dezvoltare, semnând un contract pe patru ani, reînnoit în 2008.

Părțile s-au despărțit în 2016, an pe care Sorana l-a început pe locul 244 WTA și l-a încheiat pe 79.

Acum sunt cu New Balance și sunt extraordinar de fericită. Au puțini jucători în tenis, dar e ca o familie.

- Sorana Cîrstea

7.475.507 de dolaria câștigat Sorana Cîrstea din tenis, strict ca premii de la turnee

21este cea mai bună poziție ocupată de Sorana la nivel mondial, în august 2013

Mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.