Liga 1

FCSB, cea mai slabă echipă din Liga 1 într-un top vital

Fundașii de la FCSB au comis cele mai multe penalty-uri în ediția curentă de SuperLigă, 5 la număr, Dawa având 3 dintre ele pe conștiință și fiind lider absolut în topul jucătorilor care au faultat în careu.

Articol de Liviu Manolache, Alexandru Barbu  —  marţi, 25 octombrie 2022

Fundașii de la FCSB au comis cele mai multe penalty-uri în ediția curentă de SuperLigă, 5 la număr, Dawa având 3 dintre ele pe conștiință și fiind lider absolut în topul jucătorilor care au faultat în propriul careu.

Aseară, la Sf. Gheorghe, Dawa a comis al 3-lea penalty din actuala stagiune. L-a ținut în prima repriză de tricou pe Tudorie, iar Bîrsan, după ce a revăzut faza la monitorul VAR, a dictat lovitură de pedeapsă, decizie corectă. 

Din fericire pentru roș-albaștri, același Tudorie a ratat de la 11 metri. Vicecampioana avea să câștige cele 3 puncte grație tot unei lovituri de pedeapsă, obținută și transformată de Andrea Compagno în partea secundă.

Fundașii FCSB-ului, circari în propriul careu

În acest sezon, FCSB este echipa împotriva căreia s-au dictat cele mai multe penalty-uri, 5!, unul singur ratat, cel de aseară. E drept, trupa lui Nicolae Dică a beneficiat, la rându-i, de 5 lovituri de pedeapsă pro, toate transformate.

Îngrijorător pentru Dică este că 3 dintre cei 4 fundași titulari ai echipei sunt cei care au faultat în propriul careu, fiind vorba despre Dawa (3 penalty-uri comise), Tamm (1) și Radunovic (1).

Penalty-urile dictate împotriva FCSB-ului

Autor » Joyskim Dawa

  • În minutul 52 al meciului cu FCU Craiova, la 1-0 pentru FCSB, Dawa l-a călcat pe Andre Duarte în careu, fault complet inutil, camerunezul nu a oprit nicio situație evidentă de gol. S-a făcut 1-1, rezultatul aflat pe tabelă și la finalul meciului, astfel că roș-albaștrii au pierdut două puncte.
  • Echilibrul partidei Farul - FCSB, încheiată cu scorul de 3-1, s-a rupt în minutul 22, când Dawa l-a tras de tricou pe Louis Munteanu. Alibec deschidea scorul de la punctul cu var.
  • În fine, la 0-0 cu Sepsi, Dawa l-a tras în mod evident de tricou pe Tudorie. Eroarea lui n-a influențat decisiv deznodământul întâlnirii, întrucât atacantul lui Bergodi a ratat, iar FCSB s-a impus în final.

Autor » Risto Radunovic

  • FCSB n-a câștigat cu FC Voluntari (1-1) din cauza unui penalty comis involuntar de muntenegrean în prelungiri. În timp ce se deplasa către Nemec, Radunovic a alunecat și a căzut peste piciorul stâng al slovacului.

Autor » Joonas Tamm

  • A fost depășit ca un junior de Markovic în confruntarea Universitatea Craiova - FCSB 2-1: la 0-0, internaționalul eston s-a năpustit asupra atacantului oltean în careu, penalty clar.

CINE A BENEFICIAT DE CELE MAI MULTE PENALTY-URI ÎN SUPERLIGA

ECHIPĂNR. PENALTY-URIRATATE
Sepsi84
Farul60
FCSB50
CFR Cluj40
CSU Craiova40

ÎMPOTRIVA CĂROR ECHIPE S-AU DICTAT CELE MAI MULTE PENALTY-URI ÎN SUPERLIGA

ECHIPĂNR. PENALTY-URIRATATE
FCSB51
U Cluj40
FC Argeș41

6 goluri din penaltya reușit Compagno în actualul sezon, lider la acest capitol; golgheterul competiției, cu 11 reușite, a obținut 3 dintre aceste lovituri de pedeapsă

VIDEO » Faza care a decis Sepsi - FCSB 0-1

>

Mai multe articole despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.