Special

Mircea Sandu, dezvăluiri despre influența granzilor: „Steaua și Dinamo anilor '80 făceau dezastru! Nea Imi nu se băga, Lucescu făcea tot”

Mircea Sandu

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu, Ionuţ Iordache  —  Tuesday, 25 October 2022

În partea a doua a interviului pentru Gazeta Sporturilor, Mircea Sandu comentează o polemică fără sfârșit, cine avea influență mai mare înainte de Revoluție, și spune că ambele cluburi departamentale (Steaua și Dinamo) se pretau la absolut orice pentru a câștiga.

VIDEO. Mircea Sandu: „Steaua și Dinamo anilor '80 făceau dezastru! Nea Imi nu se băga, Lucescu făcea tot, controla tot”

>

- Cine avea influență mai mare asupra arbitrilor și asupra adversarelor în anii '80, Steaua sau Dinamo? 
- Amândouă! Și pe lângă ele și celelalte. Adică acoliții sau sateliții, partenerii. Că era Victoria, Moreni, Bacău, Târgu Mureș, Cluj, Hunedoara... Petroșaniul era al Stelei, Hunedoara a lui Dinamo. Bacăul era tot cu Dinamo. Ce să mai spun de Victoria și Moreni, care erau ale Securității, Miliției? Tot la Dinamo. Să vă spun și de o încercare.

- V-au șantajat pe dumneavoastră? 
- Da! Urma să jucăm cu Victoria. Și îmi transmite Marin Bărbulescu (n.r - șeful Miliției București în anii '80) că dacă am grijă, pot să obțin o aprobare de mașină. Dă gol Victoria, 1-0 pentru ei. Dau și eu gol, 1-1. La pauză m-am cerut afară.

- De ce? 
- Mi-a fost frică!

Mircea Sandu: „Mircea Lucescu a vrut tot timpul să câștige, prin toate mijloacele”

- Revenind la influența Stelei și a lui Dinamo. Lucescu, Tudorel Stoica, Pițurcă, fiecare susține că...
- Stop! Făceau dezastru și unii, și alții! Poate să zică oricine ce vrea. Noi jucam cu Steaua pe „23 August" și nea Imi era antrenor la ei. Vasile Iordache în poartă la Steaua, se băteau la campionat. Noi locul trei, patru. „Las-o, bă, și tu mai moale..". Le-am dat 2-0 și i-am bătut. Ei încercau și dacă echipa respectivă nu era în angrenajul respectiv. Nea Imi cu mult bun-simț, nu a făcut niciodată ceva. Dacă Ienei nu se băga, Mircea la Dinamo făcea tot! Și bravo lui! De la echipament, teren, relația cu oficialitățile, relații internaționale. Tot! Mircea când a luat și Hunedoara, și Dinamo a făcut tot! Bravo lui! A vrut tot timpul să câștige, prin toate mijloacele.

Ce să comentez despre situația de la CSA Steaua? N-are ce căuta niciun minister, nicio autoritate publică locală să finanțeze fotbalul profesionist! Punct!

- Mircea Sandu

Mircea Lucescu (primul din stânga, alături de Anghelache), la un derby cu Steaua din Ghencea FOTO Arhiva GSP

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.