Liga 1

5 cauze pentru declinul celor de la UTA

UTA e pe loc de baraj, cu un singur punct acumulat în precedentele 5 etape / foto: facebook.com/uta1945arad

Articol de Alexandru Barbu  —  marţi, 25 octombrie 2022

Lui Ilie Poenaru i s-a scandat demisia în weekend, în timpul meciului cu CS Universitatea Craiova, pierdut cu scorul de 1-2. UTA e pe loc de baraj, cu un singur punct acumulat în precedentele 5 etape!

UTA e în derivă! La finalul turului de sezon regulat, arădenii se clasează pe primul loc de baraj, cu numai 16 puncte acumulate în 15 etape: 4 victorii, 4 remize, 7 eșecuri. Clubul traversează cea mai slabă perioadă de la revenirea pe prima scenă.

Anul trecut, UTA termina pe poziția a 8-a turul și pe 11 sezonul. UTA a fost într-o situație mai bună chiar și în urmă cu doi ani, adică imediat după promovare, când arădenii încheiau pe 9 prima jumătate a campionatului regulat și ocupau poziția a 8-a la finele campionatului.

În continuare, câteva explicații pentru declinul echipei de pe „Francisc Neuman”.

5 cauze pentru declinul celor de la UTA

  1. Poarta » Stagiunea trecută, Florin Iacob era printre cei mai constanți goalkeeperi din campionat și intrase inclusiv în vizorul naționalei. În actuala stagiune, Iacob e singurul portar din SuperLiga care a fost învins de fiecare dată în precedentele 11 etape.
     
  2. Fazele fixe » 10 goluri a încasat UTA în ediția curentă din momentele statice, cele mai multe din întreg campionatul.
     
  3. Consistență » Conform InStat, UTA e a 3-a cea mai slabă formație din Liga 1, având un indice de 201 și clasându-se doar peste FC Argeș (199) și CS Mioveni (194). Indexul InStat este cel mai relevant indicator, întrucât reprezintă o medie a tuturor reușitelor și nereușitelor unei formații în timpul meciului.
     
  4. Keșeru doar cu numele » Venit pe cai mari la UTA în vară, atacantul are 12 partide, un singur gol și un assist pe prima scenă. A fost numai o dată integralist, chiar în prima etapă, cu FC Argeș (0-2), apoi a început să joace tot mai puțin, în prezent fiind rezervă. La finalul lunii august, Keșeru a intrat în conflict cu clubul și n-a făcut parte din lot pentru două partide. 
     
  5. Dispariția lui Ubbink » Desley, unul dintre cei mai importanți oameni ai arădenilor în sezonul trecut, a fost exclus din lot de Poenaru. Antrenorul a declarat recent pentru GSP că olandezul nu se mai pregătea cum trebuie după ce a ratat transferul la Universitatea Craiova în vară: „Ne-a demonstrat că nu mai e cu gândul la UTA”.

Citește mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.