Liga 1

Antrenorul care nu i-ar spune NU lui Gigi Becali: „Băi băiatule, banii se mai câștigă și cu umilință! Aș lucra cu el dacă mi-ar fi foame”

Marin Barbu, fost antrenor la echipe ca Ceahlăul, Petrolul, Astra sau Juventus București, a mărturisit la „Prietenii lui Ovidiu” că ar accepta să lucreze cu Gigi Becali la FCSB, dacă ar avea probleme financiare.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 26 October 2022

Marin Barbu, fost antrenor la echipe ca Ceahlăul, Petrolul, Astra sau Juventus București, a mărturisit la „Prietenii lui Ovidiu” că ar accepta să lucreze cu Gigi Becali la FCSB, dacă ar avea probleme financiare.

- Marine, care e Steaua? FCSB sau CSA?
- Domne, dacă stai și te uiți, mie îmi pare rău de Steaua Armatei. Au lăsat-o de izbeliște și a băgat Gigi lovele în echipă. Eu nu vreau să supăr pe nimeni, dar a lui Gigi ar trebui să fie.

>

- Adică FCSB e continuatoarea.
- FCSB este Steaua! Cum a cumpărat-o nu mă interesează, dar a investit bani în acea echipă. Dacă nu investea el bani, nu mai auzeam de Steaua de foarte mulți ani.

- Ai fi putut ca antrenor să lucrezi cu Gigi?
- Sincer să fiu, dacă mi-ar fi foame, da. Dacă nu mi-ar fi foame, nu m-aș duce. E foarte greu să accepți „Bagă-l p-ăla, scoate-l p-ăla!”, strategia pe care o vrea patronul. Nu numai Gigi se bagă la echipă, dar la restul nu se face tam-tamul respectiv. Berlusconi se băga peste Ancelotti, dar nu știa nimeni ce făceau ei. Dacă Gigi n-ar mai comenta...

- Îi place să se audă.
- Păi, și eu ce mai sunt acolo?, trăi-ți-ar viața! Mi-ar fi greu să lucrez cu el, dar dacă mi-ar fi foame, m-aș duce! Până la urmă, dacă te duci la alimentară... "Eu sunt Marin Barbu care a jucat la Steaua, dați-mi și mie o pâine". "Dă-mi lovelele". "N-am". "Circulă!". Băi băiatule, banii se mai câștigă și cu umilință. Când duci lipsa banilor nu-i chiar așa de ușor.

Repere din cariera lui Marin Barbu

  • Marin Barbu a antrenat-o ultima dată pe Sepsi OSK, în mai 2019. A rezistat pe banca covăsnenilor doar 3 meciuri: 1-3 cu Viitorul, 1-5 cu FCSB, 2-3 cu Astra.
  • Înainte de a o pregăti pe Sepsi, a antrenat la Juventus București timp de 4 luni (august - decembrie 2017). Din 17 meciuri, a câștigat două, dar a pierdut 11.
  • Cea mai bună perioadă a avut-o pe banca Ceahlăului, în sezonul 2001/2002: 29 de puncte acumulate în 19 meciuri: 9 victorii, 3 egaluri, 7 înfrângeri.
  • Pe 11 noiembrie 2000, ca antrenor la Foresta Fălticen, a provocat una dintre cele mai mari reveniri interne din istoria fotbalului românesc, impunându-se în „Ștefan cel Mare” cu 5-4, după ce Dinamo conducea la un moment dat cu 4-0.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.