FCSB, clubul lui Becali, tot caută să dribleze cumva regula obligativității de a avea o echipă de fotbal feminin. A întrerupt colaborarea cu Fair Play București, iar acum a preluat, timp de un an, formația din Slobozia, care activează în Liga a 2-a.
În urmă cu 3 ani, FRF obliga cluburile de primă divizie să aibă formații de fotbal feminin, segment foarte apreciat de Răzvan Burleanu. Unele cluburi, cum e cazul Farului, au înființat o echipă, au început să facă selecții și să acorde atenție. Nu și FCSB, unde patronul respinge cu vehemență ideea de fotbal feminin. De atunci, gruparea lui Gigi Becali a căutat non-stop să dribleze regula, să găsească o trupă de închiriat.
A făcut-o cu Fair Play București, însă decesul profesorului Ion Bărbăcioru a făcut să cadă colaborarea. Acum a schimbat județul, a ales o echipă din Slobozia, Activ. Club cu finanțare proprie, susținut de Daniela Ioniță, contabil în orașul de pe râul Ialomița. Ea a fost cea care a pus bazele acestei echipe, bună prietenă cu Bărbăcioru, unul dintre promotorii fotbalului feminin în România.
„La început a fost frumos, dar cu cât urci mai sus, financiar este din ce în ce mai greu. Totul a plecat de la câteva fete din oraș. Am ajuns să promovăm cu fetițele noastre din oraș, iar realizarea clubului nostru este că am plecat de la Liga a 3-a cu o echipă formată de noi și am ajuns în Liga a 2-a”, ne-a spus patroana clubului transformat în FCSB.
Becali de Slobozia e contabil și fan Dinamo
Daniela Ioniță susține clubul din fonduri proprii, e contabil de meserie și recunoaște că de când a făcut asocierea cu FCSB a reușit să aducă la club mai multe fete. Urmărește partidele lui Cordea și Compagno, însă e sinceră și spune că trecutul o leagă de Dinamo: „Urmăresc meciurile celor de la FCSB, dar nu sunt fanul lor. Eu țin cu Dinamo pentru că am vrut să fiu polițist la un moment dat”.
Daniela Ioniță și fiica sa (în alb), împreună cu fetele de la ActivMiza pe tineret la Activ Slobozia
Există și o asemănare între FCSB și Activ Slobozia. Și echipa fetelor e plină de tinere, media de vârstă fiind în jurul a 16 ani. „Ne bazăm pe localnice, însă am mai adus și de afară pentru a mai completa lotul. Nivelul este altul în liga secundă, iar fetițele noastre sunt micuțe de vârstă. Am jucat și cu o fată născută în 2007 care a reușit să marcheze”, a mai zis Daniela Ioniță.
Aceasta a explicat și ce presupune parteneriatul cu FCSB: „E bine că nu ne-am pierdut identitatea ca club, iar acest lucru aduce mai multă popularitate. Într-un oraș mic am făcut o asociere cu un brand foarte important, asta arată că suntem serioși în munca noastră. Asocierea este doar pentru acest an. Noi nu ne dorim decât să rămânem în Liga a 2-a, nu ne gândim la promovare.
E deja un buget destul de măricel, avem deplasări la Liga a 3-a în toată zona Moldovei, iar FCSB ne mai asigură o mică parte pentru deplasări. Plus echipamentul”.
Duelul cu Farul, derby în L2, s-a jucat la Ciulnița7 punctea adunat FCSB până acum, în 5 etape
Prea firave pentru Farul
Gazeta a asistat la derby-ul ligii secunde la fotbal feminin, unde FCSB/Activ a întâlnit-o pe Farul. Fetele lui Hagi s-au distrat până acum în campionat, au înscris mai mult de 60 de goluri în 6 meciuri și luptă pentru promovare cu Liceenii Topolog.
N-a fost greu pentru Farul nici cu FCSB/Activ, a câștigat 7-2. Meciul s-a jucat la Ciulnița, într-un cadru pitoresc, asta pentru că pe terenul mare din Slobozia juca Unirea meci de „B”. Altfel, acolo e casa FCSB-ului de la fete.
5este locul ocupat de FCSB/Activ Slobozia în L2 la fotbal feminin
Sunt contabilă, nicio treabă cu fotbalul. De la fetița mea a pornit nebunia cu Activ și ne propunem să creștem mai mult. Cel mai greu lucru este că nu avem propria noastră bază sportivă și trebuie să fugim de colo până colo. Ar trebui să avem ceva infrastructură, ținând cont că sunt atâtea echipe în Slobozia
Noi suntem serioși, cred că acesta a fost unul dintre criteriile pentru care ne-au ales, și, în plus, avem mai multe grupe de vârstă. Recent am înființat grupa de U9 în urma proiectului Playmakers. De adunat le adunăm ușor pe fetițe la fotbal, dar este mai greu să le ținem.
- Daniela Ioniță, patroană Activ Slobozia
20.000 de europe an plătea FCSB celor de la Fair Play pentru parteneriatul cu fotbalul feminin
Îmi place să execut lovituri libere, e ceva tipic mie. De fiecare dată când avem o astfel de fază fixă, am tupeul să merg să bat pentru că am fost și jucător de câmp. Mi-am format șutul.
Sigla FCSB? E doar o emblemă, noi suntem Activ, chiar dacă reprezentăm acum FCSB. Din ce știu ne-a ajutat cu echipament. Domnul Becali? Să zică ce dorește dânsul, eu vreau să joc fotbal.
- Elena Bocioacă, portar FCSB
Fair-play-ul a fost respectat la FCSB/Activ - Farul, varianta femininăMi-e drag să joc pentru FCSB, cu toate că nu însemnă foarte mult, pentru că noi suntem Activ Slobozia. Îmi place Cordea de la FCSB. Legat de ce zice Gigi Becali cred că fotbalul e și pentru fete, nu doar băieții îl pot practica. N-am cum să am o părere bună vizavi de părerea domnului Becali.
- Daniela Pascu, căpitan FCSB
Ce a spus Marius Chițoiu, antrenor la Activ Slobozia
„Media de vârstă a echipei e de doar 17 ani, iar anul trecut, când am promovat, a fost de 15 ani. Așteptăm rezultate, dar important e să creștem de la an la an.
E mai greu dat fiind faptul că folosim jucătoare doar din Ialomița. Plus că avem și jucătoare accidentate, așa că suntem nevoiți să folosim fete care sunt născute în 2007. Ne descurcăm cum putem.
E o imagine bună pentru noi și clubul nostru asocierea cu FCSB. Fetele au fost bucuroase să afle că vor juca sub sigla FCSB. Propunerea a venit prin managerul Petrică Cristea, dânsul a discutat cu doamna Ioniță și au negociat cu cei de la FCSB”, a declarat Marius Chițoiu
{{text}}